içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İYOT TABLET

Bu kelimeye dikkat edelim…
Bu tabletle ilgili 2018’de yerel bir gazetede yazdığım bir makalede, şöyle demiştim; Almanya ve Rusya halka dağıtılmak üzere milyonlarca iyot tablet stokluyor, hatta Rusya ve bazı Balkan ülkeleri sığınak kapasitesini artırarak nükleer sızıntılara karşı korunaklı hale getiriyor. O  yazımda Türkiye’nin de bu anlamda önlem alması gerektiğini  vurgulamıştım.
Bugüne geldiğimizde (TTB) Türk Tabipler Birliği’nin yaptığı açıklamada halka iyot tablet dağıtılmak üzere hazırlık yapılması gerektiğini önceki gün açıkladı…
Yani (TTB) Türk Tabipler Birliği’nden yapılan açıklamada Ukrayna’da bulunan Zaporijya Santralinin savaş nedeni ile vurulabileceği ve böyle bir durum olursa büyük bir felakete yol açabileceği belirtilerek, halka radyasyon riskine karşı iyot tablet dağıtılması gerektiğini duyurdu.
Arif’e tarif gerekmez ama iki cümlede olsa bir detayı belirtmek istiyorum…
Biz’im de yüksek öngörülerle önceden dile getirdiğimiz bu duruma baktığımızda, görüyoruz ki Rusya ve Ukrayna savaşı küresel güç tarafından önceden planlanmış veya biliniyormuş gibi bir durum ortaya çıkıyor. O zaman buradan anlıyoruz ki her şey bir oyun mu acaba ?
Yorum sizin…
Esen kalın…
 
Devrim Ramazan Kalkan

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum