içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Oyun Kuruculuk mu Figüranlık mı?

Gelecek Seçimlere Hazırlanmak
Yapılan kamuoyu yoklamalarının dörtte üçünün, toplumu kanalize etmek adına etkilemeye yönelik olduğu anlaşıldı. Her seçim öncesi çalışma temposunun arttırıldığı zannedilen bu yoklama sonuçları sonrasında, anket firmaları her seçimde kaybeden muhalefet lideri gibi, önceki seçimler  öncesinde yaptıkları ölçümlerle çıkan sonuçlara rağmen, tekrar halkın karşısına çıkma cesaretini göstermeye devam ediyor.


Cumhur İttifakı, önümüzdeki yerel seçimler  ve 2028 seçimleri için gençlere kendisini anlatmak için öncelikle onların ilgi alanlarına ve sorunlarına odaklanmalıdır. Z kuşağı için internet, teknoloji, eğitim, işsizlik gibi konular önemlidir. Bu konularla ilgili politikalar geliştirmeli ve bunları gençlere anlatmalıdır.


Ayrıca, Cumhur İttifakı, temel değerleri olan milliyetçilik, dindarlık ve muhafazakarlık gibi kavramları da gençlere anlatmalıdır. Ancak, bunu yaparken gençlerin diline, yaşam tarzına ve düşüncelerine uygun bir dil kullanmalıdır. Yani, sadece klişe söylemlerle değil, gençlerin gerçek sorunlarına ve düşüncelerine saygı göstererek, onları dinlemeli ve anlamaya çalışmalıdır. Bu, uzun bir süreç alacağı niçin, bir an önce konuya eğilinmelidir.


Z kuşağına, 2002 öncesini anlatmak için ise, Cumhur İttifakı'nın tarihi, milli mücadele dönemi, Cumhuriyet'in kuruluşu ve Atatürk'ün öncülüğünde yapılan yenilikler gibi konular anlatılmalıdır. Ancak bunu yaparken, tarihi gerçeklerden sapmamalı ve tarihi olaylar doğru bir şekilde aktarılmalıdır.


Son olarak, Cumhur İttifakı'nın hedefi oyun kurucu olmaktır. Yani, ülkenin geleceği için yeni politikalar üretmeli ve bu politikaları hayata geçirerek dönüşümü sağlamalıdır. Figüran olmak yerine, liderlik yaparak ülkenin sorunlarını somut bir şekilde çözmek ve gençlere umut vermek birincil hedef olmalıdır. Kabine değişikliği, halkımızda bu yönde bir umut oluşturmuş ve bir an önce köklü değişikliklerin başlaması beklenmektedir.

 

- Yenilgiyi hissedenlerin sinirliliği normal mi?
Evet, yenilgiyi hisseden insanların sinirlilik hissetmesi oldukça normaldir. Yenilgi, genellikle kişilerin hedeflerine ulaşamadıklarını veya bekledikleri sonucu elde edemediklerini hissettikleri bir durumdur. Bu, kişilerin hayal kırıklığına uğramasına ve stres yaşamasına neden olabilir.
Sinirlilik hissi, yenilgiyi kabul etmekle mücadele eden kişilerde daha da yaygın olabilir. Yenilgiyi kabul etmek zor olabilir, çünkü insanlar genellikle başarısızlığı bir başarısızlık olarak görürler ve kendilerini kötü hissederler. Ancak, yenilgiyi kabul etmek ve bu duygularla başa çıkmak önemlidir. Çünkü başarısızlık, yaşamın bir parçasıdır ve bununla başa çıkmak, kişisel büyüme ve gelişim için önemlidir.
Bununla birlikte, sürekli olarak sinirlilik hissi yaşamak veya yenilgiyi kabul etmekte zorlanmak, kişinin yaşam kalitesini ve zihinsel sağlığını etkileyebilir. Bu durumda, profesyonel destek almak yardımcı olabilir.


- Türkiye'de kitleler tehdide hiç bir zaman boyun eğmemiştir
Özellikle son yıllarda, Türk halkı siyasi istikrarsızlıklar, terör saldırıları ve doğal afetler gibi pek çok zorluğa karşı mücadele etti. Ancak, Türk halkı bu zorluklara rağmen, ülkelerine ve değerlerine sahip çıkmaya devam etti.
Sonuç olarak, Türkiye'nin tarihi boyunca, kitleler tehditlere karşı mücadele etmekten hiçbir zaman vazgeçmedi. Günümüzde de halkın bu feraseti devam ediyor ve ülkedeki zorluklarla mücadele etmek için çabalıyorlar.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum