içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

DOĞRU OLANI DEĞİL, KOLAY OLANI SEÇMEK

Özellikle İttihat ve Terakki'cilerin söz sahibi olmaya başladığı yıllardan bu yana, toplumun bir kısmı sonuç alma, diğer kısmı da çene çalma grubuna ayrıldı. Çene çalanların boş teneke misali çok ses çıkardığı ve daima kendilerinin üstün olduğunu varsaymaları, tek partili dönem sonrasında, basiret ve feraset sahibi teşhis, tesbit ve sonuca gidenleri galebe çalamadı.
Doğru olanı seçmek, etik ve ahlaki değerlere uygun hareket etmek, uzun vadeli hedeflere sadık kalmak ve çoğu zaman daha iyi sonuçlar elde etmek için önemlidir.
Tarihinde ilk kez iki aşamalı bir seçim süreci yaşayan ülkemizi, şimdi de yerel seçim heyecanı sarmaya başladı. Sosyal medya paylaşımlarımızda zaman zaman konuya ilişkin talepleri, gerçeklikleri ve olması gereken unsurları dile getirmekten geri kalmasak ta, ilçemizde siyasete göz kırpanların, daha çok yazılı basına yakın durmaları, ayrıca sorgulanması gereken bir gözlem olarak duruyor. Latin alfabesine geçtiğimiz dönemden bu yana, okumaya bir türlü sıcak bakmayan toplumumuzun, yazılanlardan çoğu zaman konu olarak bile haberi olmuyor. Eline yazılı basın geçse bile, sadece iri puntolara göz atmaktan ileri geçilmemesine rağmen, siyasilerin bu ilgisine şaşmamak elde değil.
Belli grup yada kişilerin elinde tekelleşen ilçemiz siyaseti, bu handikaptan kurtulmak zorundadır. Misyonunu tamamlamış, Vizyonu bitmiş, gurur abidesi kişilerle yol ama çabası beyhudedir. 'Ben yaptım, oldu' devri bitmiş, bu millet artık kendi söylediğinin olması gerektiği yönünde tavır almaya başlamıştır.
İlçemizin bir dönem daha kaybetme lüksü yoktur. Yani bir çevre, daha dinamik, geleneklerimize bağlı, manevi duygularımıza duyarlı bir siyasetçiyi, halkımız kendi arasında belirlemiş durumdadır. Şayet üst kademe, vatandaşların bu talebine duyarlı olursa, mutlak bir seçim zaferi, içten bile olmayacaktır. Geçen dönem yapılan yanlışı, yerel kademede gerektiği şekilde sözlü olarak ifade ettik. Ancak, belirlemelerde bu kademenin etkisinin çok zayıf olduğunu da biliyoruz. İlçemiz seçmeninin ekseriyeti, Evlad ü İyallerle kaleyi içten fethetme çabalarının beyhude olduğunu görmek istiyor.
Doğru olanı seçmek, bazen daha fazla çaba, sabır ve özveri gerektirir, ancak uzun vadeli mutluluk ve başarı açısından daha sürdürülebilir bir yoldur. Her durumda, doğru kararı vermek için, dikkatli düşünülmeli ve değerlerimiz göz önünde bulundurulmalıdır.
Güven, Hayatta en zor inşa edilen ama en kolay yıkılan bir duygudur. Doğru tesbit ve doğru adımlarla, geleceğe yol almak ümidiyle...

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum