içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

PARA HER KAPIYI AÇMAZ!

Son zamanlarda insanların paraya düşkünlüğü aşırı derecede arttı. Öyle ki insanlar her şeyin parayla satın alınabileceğine, parayla her şeyi başarabileceklerine inandılar. Paranın getirdiği şımarıklıkla insanlar adeta zıvanadan çıktı. İnsanlık adına ne kadar güzellik varsa hepsini yok ettiler. Ahlak ve vicdanın bir anlamı kalmadı.
 Para düşkünleri sonra bir baktılar ki parayla her şeyin satın alınamayacağını, ya da parayla her sorunun çözülemeyeceğini gördüler. Paranın yanında her şeyden önce insan olmanın, onurlu bir yaşamın, sevgi ve saygının, ahlak ve vicdanın, bilgi ve kültürün gerekli olduğunu geçte olsa anladılar. Para hiçbir zaman tek başına bir güç değildir. Aslında "para her şeyi çözer!" diyorsa bir insan, "ben para için her şeyi yaparım!" demek istiyordur. Para her şeyi çözmez, para her kapıyı açmaz. Paranın açamayacağı kapı vardır, para sadece para için yaşayanların kapısını açar.


PARANIN SATIN ALAMAYACAĞI 10 ŞEY:
1- İÇ HUZUR
 Bu insanın iç dünyası ve huzurudur. Huzuru asla satın alamazsınız. En pahalı terapilere gidebilirsiniz. En iyi terapistlerden, yaşam koçlarından eğitim alabilirsiniz. Ama iç huzur asla bunlarla ilgili değildir. O kendinizi keşfetmek ile ilgilidir.
2- BİLGİ
Para kitap satın alabilir. Öğretmenler satın alabilir. Ama asla gerçek bilgiyi satın alamaz. Gerçek bilgi onu okumak ve onu yaşamakla olur.
3- SAYGI
Para mevki satın alabilir. Para makam da satın alabilir. Para dalkavuklar satın alır. Ama saygınlık satın alamaz. Çoğu liderin, bilim adamının, sanatçıların beş kuruş parası yoktu. Ama saygındılar.
4- HAYALLERİ
Herkes hayallerini gerçekleştirecek şeyin para olduğunu düşünüyor. Ama para hayallerinizi gerçekleştirdikten sonra gelecek olan şeydir.
5- AİLE BİRLİĞİ
Hiçbir şey aile birliği kadar güçlü ve güzel değildir.  Bu birliği para asla sağlamaz.
6- SAĞLIK
Para; ilaçtır ama sağlık alamaz, yiyecekler alır ama iştah alamaz, yataklar alır ama uyku alamaz, en iyi hastanelerde el üstünde tutulursunuz ama yine de hastasınızdır.
7- DOST
Para kesinlikle dost satın alamaz. Dalkavuklukta profesyonelleşmiş insanlar satın alır. Gerçek bir dost ise paranın alabileceği bir şey değildir.
8- AŞK, ÖNEMSENMEK VE İLGİ
Paranın sınırlarının dışındadır bunlar. Para ile aşk birbirinden uzak iki kıta gibidir. İnsanlar para ile sadece sahte gülücükler satın alabilir. Aşk o bambaşka bir şeydir.
9- ZAMAN
Para ile asla satın alamayacağın şeylerden biri de zamandır. Para ile saat satın alabilirsin ama zamanı satın alamazsın.
10- MUTLULUK
Eğlenceyi satın alabilirsin. Ama mutluluk ise gerçekte insanın kendisiyle ilgilidir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum