içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

HER İŞİMİZ YARIM YAMALAK!

Şöyle çevrenize bir bakın, yapılan hizmetlerin tamamına yakını genelikle  göstermelik.  Aynı yolu onlarca kez yeniden yapıyoruz. Asfalt döküyoruz, aynı yolu defalarca yeniden asfaltlıyoruz. Altyapı çalışmaları yapıyoruz, yağmur yağdığında yollar göle dönüşüyor, ev ve işyerlerini su basıyor, insanlar hayatını kaybediyor. Kasabalarımız, şehirlerimiz imar hatalarından geçilmiyor. Bu yüzden ÇARPIK yapılaşmanın önüne geçilemiyor. Yeşil alanlar neredeyse yok edildi.

 

Avrupalı altyapı için kazı çalışmalarını bir kez yapıyor ve altyapı hizmetlerini tek kalemde tamamlıyor. Bizde ise kanalizasyon, yağmur suyu, doğalgaz, elektrik ve telefon tellerinin yer altına alınması için ayrı ayrı kazı çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalar da yarım yamalak oluyor. Altyapı yetersiz denilip, kazılan yeri bir daha kazıyoruz. Kentlerde altyapı çalışmaları için 70 yılı aşkındır kazı çalışmaları yapılıyor, hala altyapıda 3-5 kent hariç yüzde 80'ne ulaşmış değiliz. Kaldırım yapıyoruz, aynı kaldırımı onlarca kez söküp yeniden yapıyoruz. Peki neden böyle oluyor? Yapılan işlerin tamamı ranta ve oy devşirmeye yönelik olduğu için cadde ve sokaklardaki kazı çalışmaları bir türlü bitmek bilmiyor. Burada şu siyasi parti veya bu siyasi parti hiç fark etmiyor. Al birini vur diğerine. Ama kabahat bizde. Sorunlarımıza hep  ideolojik açıdan yaklaşıyoruz. Partizanlığı her şeyin üstünde tutuyoruz. Sonuçta kaybeden biz oluyoruz. Toplum olarak bunun farkına vardığımız gün bu ülkede çok şey değişir...

 

Altyapıda böylede, sağlıklı beslenmemiz için aldığımız gıdalardaki göstermelik farklı mı? "Sağlıklı nesiller sağlıklı besinlerle yetişir" deniliyor, ama gelin görün ki, sağlıksız besinler yüzünden okullarda, hastanelerde, askeri birliklerde, hapishanelerde her yıl yüzlerce çocuk, büyük insan zehirleniyor. Çünkü her konuda olduğu gibi, gıda denetimi de göstermelik. Ne yazık ki, ülkemizde üretilen ve tüketilen gıdaların yüzde  80'ni sahte. Bu durumda gelin de siz sağlıklı beslenin..!

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum