içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

BİR DESTANDIR ÇANAKKALE!

Bir Destandır Çanakkale.  Bir kahramanlığın yazıldığı şanlı bir zafer olarak tarihin tozlu sayfalarından bugünlere taşınmıştır. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'inci yıl dönümü. 18 Mart 1915'teki Çanakkale Deniz Savaşı ve onu takiben bir yıl süren Gelibolu Yarımadası'ndaki kara savaşları, "Çanakkale Ruhu"nu bugünlere taşıyan milli bir ruhtur. Çanakkale'yi Çanakkale yapan, milletimizin diriliş ruhudur.

Bizim milletimiz kadar düşen, düştüğü yerden de kalkmasını bilen, esarete alışık olmayan, öldü zannedilirken yeniden dirilen başka bir millet yoktur. Eğer bu topraklarda şimdilerde Çanakkale Ruhu bizi bir daha heyecanlandırıyorsa, bu kendi değerlerimiz üzerinde bir defa daha ayağa kalkıyor olmamızdandır.

Çanakkale Destanı, Türk mucizesini kanıtlayan büyük bir zaferdir. Türklerin ve tarihin kaderini tamamen değiştiren Çanakkale Destanı yazılırken gerçek bir kurtuluşun hayali gözler önündeydi. Çanakkale Destanı düşmanlara da hiçbir şeyin vatan sevgisinden daha kuvvetli olmayacağını ve yenilmez zaferin inançla olabileceğini kanıtlayan gerçek bir mücadelenin başarısıdır. Türk Milleti bu savaşla düşmanlara "Çanakkale Geçilmez" sözünü direk olarak anlatmıştır. 1915 Tarihinde şehitlerin kanıyla yazılan gerçek bir destanın yüksek ruhudur. Çanakkale Destanı Seyit Onbaşının var gücüyle vatan aşkıyla kaldırdığı 276 kiloluk 3 adet mermi sayesinde Queen Elizabeth gemisini batırdığı ve boğaza almadığı mucizeye tanıklık eden bir milletin gerçek tarihini anlatmaktadır. Bozulan tüfeklerin yerine boş durmayıp düşmana kürek ve yumruklarıyla saldıran Mehmet Çavuş, Ertuğrul tabyasında destanlar yazan Ezineli Yahya Çavuş'tan, "Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum" diyen Yarbay Mustafa Kemal Atatürk'ün gerçek destanı yer almaktadır. Çanakkale tarih boyunca hafızalara kazınmış, her anlatımda, okuma da içimizi titreten bir destandır. Çanakkale'nin her karış toprağında bir destan yatar ve hafızalar da yer eden bir kudrete sahiptir. Çanakkale Destanı nesilden nesile aktarılacak, her anı gözler önünde canlanacak, milli duyguları her an tazeleyecek, yüz binlerce şehidin yazdığı güçlü bir tarihtir.

Türk Bağımsızlık savaşının dönüm noktalarından biri olarak tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 107'inci yıl dönümünü kutluyoruz. Ülke olarak millet olarak ne zaman sıkıntıya düşsek, ne zaman başımız sıkışsa, başvurduğumuz yerdir Çanakkale! Çanakkale ruhu Türkiye'nin en önemli birleştirici milli ruhudur. Türkiye Cumhuriyeti'nin manevi başkenti olan Çanakkale şanlı bayrağımıza rengini veren kanların harmanlandığı topraktır. Canları, malları, evlatları ve en kıymetlilerini kaybetme pahasına Çanakkale geçilmez dedirten şanlı ecdadın o mümtaz ordusunun neferlerinde gizlidir. Allah, o topraklarda şehit olmuş 253 bin şühedanın şefaatine bizleri nail eylesin. Bu topraklarda yaşayanları da onlara yakışır bir millet haline getirsin! Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü'nde; bir kahraman olarak ölümsüzleşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, milletimizin Çanakkale Zaferi'ni yürekten kutluyorum.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum