içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yardım dayanışması Alman öğrencileri etkiledi

Akdeniz Üniversitesi’ni ziyaret eden Almanya’dan gelen öğrencilere deprem sonrası yapılan toplumsal katkı projeleri hakkında sunum yapıldı. Alman öğrenciler dayanışma içinde yapılan çalışmalarından çok etkilendi.

Yardım dayanışması Alman öğrencileri etkiledi

Akdeniz Üniversitesi’ni ziyaret eden Almanya’dan gelen öğrencilere deprem sonrası yapılan toplumsal katkı projeleri hakkında sunum yapıldı. Alman öğrenciler dayanışma içinde yapılan çalışmalarından çok etkilendi.

Akdeniz Üniversitesi ile Almanya Bielefeld Üniversitesi arasındaki bir iş birliği kapsamında, Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) aracılığıyla Almanya'dan gelen bir grup öğrenci Akdeniz Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri Koordinatörlüğü'nü ziyaret etti. Ziyarette, Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Akdeniz Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri Koordinatörü Prof. Dr. Abdurrahman Aktop, 6 Şubat Depremleri sonrasında Akdeniz Üniversitesi tarafından yapılan çalışmalar ve geliştirilen projeler hakkında görseller eşliğinde bir sunum gerçekleştirdi.


İVEDİLİKLE YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI
Çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Abdurrahman Aktop, “Depremden hemen sonra Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın talimatı ile Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Turhan başkanlığında Akdeniz Üniversitesi Deprem Koordinasyon Kurulu hızla çalışmalara başladı. Üniversitemiz itfaiye aracı ve arama-kurtarma deneyimi olan personeller ivedilikle bölgeye hareket etti. Depremden etkilenen bölgelerimiz için bir yardım kampanyası başlattık. Kışlık kıyafet, battaniye ve kullanılabilecek tüm malzemeleri Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığın’da toplandı. Burada bizlerden gelen ihtiyaç listesine göre tasnif edildi paketlendi. Araçlara yerleştirilerek deprem bölgesine gönderildi.” diye konuştu.


HEDEFLERİMİZİN GERÇEKLEŞTİĞİNİ GÖRDÜK
Prof. Dr. Abdurrahman Aktop, koordinatörlük olarak ‘Depremzede Çocuklara, Eğitsel ve Rekreatif Etkinliklerle Destek Projesi’ kapsamında Akdeniz Üniversitesinde konuk edilen depremzede ailelerin çocuk ve gençlerini; ilgi ve yeteneklerine göre, eğitsel ve rekreatif etkinliklerle desteklemek; çocuk ve gençlerin rehabilitasyon ve toplumsallaşma süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini anlattı. Çalışmaların içeriğini paylaşan Prof. Dr. Aktop, “Projemizle depremzede çocuklarımızın bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı, onları Fiziksel uygunluk, ilgi ve yeteneklerine göre, eğitsel ve spor, müzik, resim, drama gibi rekreatif etkinliklerle desteklemeyi, eğlenceli zamanlar geçirmelerini sağlayarak, rehabilitasyon ve toplumsallaşma süreçlerine katkıda bulunmayı, moral-motivasyonlarına katkı sağlamayı, yaşam kalitelerini artırmayı hedefledik. Çocuklarımızdan aldığımız geri dönüşler sayesinde hedeflerimizin gerçekleştiğini gördük.” ifadelerini kullandı.


ALMAN ÖĞRENCİLER ÇOK ETKİLENDİ
Ziyarette, Spor Bilimleri Fakültesi Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri Koordinatörü Öğr. Gör. Yılmaz Kaplan tarafından Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü, Alman Edebiyatı Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi ve DAAD Uzmanı Nilgün Yüce ile konuk öğrenci ve yöneticilerine, “Akdeniz Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri Modeli” hakkında da ayrıntılı bir sunum da gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalar Alman öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Deprem sonrası Türkiye’nin büyük bir dayanışma örneği sergilediğinin altını çizen Alman öğrenciler, Akdeniz Üniversitesi’nin özveri ile yaptığı çalışmaların da uluslararası literatüre örnek olabilecek kapsamda olduğunu kaydetti.

Tarih: 03-04-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum