içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Vergi ödemelerinde son gün 31 Mayıs

Gazipaşa Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, 2023 Yılı Emlak, Çevre Temizlik ve ilan Reklam vergilerinin ilk taksit ödemelerinin son gününün 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü olduğunu hatırlattı.

Vergi ödemelerinde son gün 31 Mayıs

Gazipaşa Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, 2023 Yılı Emlak, Çevre Temizlik ve ilan Reklam vergilerinin ilk taksit ödemelerinin son gününün 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü olduğunu hatırlattı. Gazipaşa Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2023 yılına ilişkin Emlak Vergisi ve iş yerlerine ait İlan Reklam ve Çevre Temizlik Vergisi’nin ilk taksit ödeme süresinin, bu ayın bitiminde sona ereceği belirtilerek vatandaşlar uyarıldı. Açıklamada, vatandaşların cezalı duruma düşmemeleri için 2023 yılına ilişkin Emlak Vergisi ve iş yerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi ödemelerini zamanında yapmaları çağrısında bulunuldu.

‘‘Belediyemize borcu bulunan vatandaşlarımızın ödemelerini ihmal etmemelerini rica ederiz.’’

Konu ile ilgili açıklama yapan Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı Adem KAYA, “Türkiye sınırları içinde bulunan bina ve arsalar 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre emlak vergisine tabi tutuluyor. Vergi senede iki eşit taksitte ödeniyor. İlk taksidin en son ödeme günü 31 Mayıs 2023. Çevre temizlik vergisi de, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetleri için konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılardan alınıyor. Meskenlerin çevre temizlik vergisi su faturalarına yansıtılırken işyerlerinin vergisi de emlak vergisi gibi yılda iki eşit taksitle ödeniyor. Bu kapsamda işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için belediyeye çevre temizlik vergisi ödemesi yapılması gerekiyor. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve cezalı duruma düşmemeleri için vergilerinin ilk taksitlerini 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü mesai bitimine kadar ödemeleri gerekmektedir.  Vatandaşlarımız, vergilerini Belediyemiz veznelerine nakit ve kredi kartı ile ödeyebilecekleri gibi www.gazipasa.bel.tr sitemizin E- Belediye modülü ile internet üzerinden de ödeme yapabilirler. Belediyemize borcu bulunan vatandaşlarımızın ödemelerini ihmal etmemelerini rica ederiz” dedi.

Yılda iki dönem olarak taksitlendirilen Emlak Vergisi, ilan Reklam Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisinin ilk taksit ödeme süresi, Mayıs ayı sonu itibariyle sona eriyor.

Tarih: 06-05-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum