içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Vali Yazıcı ve Bakan Ersoy Serik-2 Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi

Vali Ersin Yazıcı ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Serik-2 Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Vali Yazıcı; “Antalya atık suyunu arıtarak doğaya kazandıracak.” dedi.

Vali Yazıcı ve Bakan Ersoy Serik-2 Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi

Vali Ersin Yazıcı ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Serik-2 Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Vali Yazıcı; “Antalya atık suyunu arıtarak doğaya kazandıracak.” dedi.
Serik’te gerçekleştirilen açılışa Vali Ersin Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Milletvekilleri Atay Uslu, Mustafa Köse, Kemal Çelik, İbrahim Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, ASAT Müdürü İbrahim Kurt ve turizm sektör temsilcileri katıldı.


Antalya’ya Hizmetler Ayrı Bir Mutluluk Veriyor
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da Serik-2 Atık Su Arıtma Tesisi ve Bağlantılı Altyapı Tesislerinin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve dünya turizminin en güzel şehirlerinden Antalya'ya kazandırdıkları yeni hizmetlerin açılışı için bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. Bakanlık olarak 81 ilde ve dünyanın dört bir yanında çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Ersoy; "Ancak Antalya'ya, Antalya'nın geleceğine yapılan hizmetler bizim için ayrı bir mutluluk kaynağıdır. Antalya'nın gerek ülkemizin yurt dışına açılan en önemli kapısı olması gerekse her geçen gün artan turizm potansiyeli, şehri dünya turizminin de en önemli merkezlerinden biri haline getirmiştir." diye konuştu.


Ziyaretçi Sayısında 29 Milyonu Gelir de ise 24 Milyar Doları Yakaladık
Antalya'nın geleceğine dair en doğru adımları attıklarını vurgulayan Bakan Ersoy; “Bu kapsamda pandeminin de etkisinin azalmasıyla birlikte Antalya'mıza bu yıl yurt dışından gelen turist sayısında büyük bir artış gözlemledik. Kesin sayılar bugün netleşecek. Bu yıl Antalya'ya 9 milyon 90 bin civarında turist girişini gerçekleştirmiş olduk. Genel olarak baktığımızda turizmde bu yıl, ülke olarak yurt dışı ziyaretçi sayısında 29 milyonu, gelirde ise 24 milyar doları yakaladık. Bu çok önemli bir rakam, geçen sene ile kıyasladığınızda yüzde 100 bir artış gerçekleştirdik. Önümüzdeki sezon çok daha büyük rakamlara ulaşmayı hedefliyoruz. 2022 yılında genel olarak ülkemizi, özelde ise Antalya'yı daha yoğun bir sezon bekliyor. Bizler de hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.


Antalya’da Yaşamanın Getirdiği Sorumlulukların Farkındayız
Turizmin başkenti olarak anılan Antalya’nın çevreye karşı duyarlılığıyla da dünyada adından söz ettireceğini belirten Vali Ersin Yazıcı; “Bugün turizmin dışarıya açılan penceresi Antalya’mızda, Serik-2 Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılışını gerçekleştireceğiz. Dünyanın en güzel şehrinde ve dünyanın özel coğrafyasında yaşıyoruz. Bu şehirde yaşamanın ve bu şehrin taşıdığı sorumlulukların bilincindeyiz. Bu bilinçle de çevreye duyarlı temiz ve her boyutuyla bütün dünyada örnek gösterilecek bir projeyi daha gerçekleştirdik. Antalya bu tesisle hiçbir atık suyumuzu arıtmadan çevreye, denizimize, suyumuza ve nehrimize bırakmayacağız.” şeklinde konuştu.


Bölgenin 2050 Yılına Kadar Su Sorunu Çözüldü
Antalya’nın bir dünya şehri olduğunu vurgulayan Vali ersin Yazıcı; “Antalya’mız yeşil sanayisiyle, çevre dostu çalışmalarıyla her konuda örnek teşkil ettiği gibi atık suyunun arıtılarak doğaya kazandırılması noktasında da örnek bir atık su arıtma tesisi kazandı. Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından son teknoloji kullanılarak 66 bin metre kare arazi üzerine inşa edilen tesisimiz 2050 yılına kadar bölgemizin atık su sorununu çözecek. Tesissimizin devreye girmesiyle Serik merkez, Belek ve Kadriye bölgelerinde yeni inşa edilen terfi hatlarıyla beraber turizm tesislerinin atık suyu yeni yapılan tesise verilecek. Bu sayede bölgede ki bütün atık sular tek merkezde toplanarak yerleşim alanlarının dışına taşınacak. Serik-2 Atık Su Arıtma Tesisi ve Bağlantılı Alt Yapı Tesisi’nin dünya turizm sektöründe önemli bir marka olan turizmin başkenti Antalya’mıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, yapımda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Vali Ersin Yazıcı ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy açılış kurdelesinin kesimin ardından Serik-2 Atık Su Arıtma Tesisi’ni gezdiler.

Tarih: 01-01-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum