içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Vali Yazıcı: Türk gencinin başaramayacağı hiçbir şey yoktur

Vali Ersin Yazıcı, AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının açılması ile birlikte ilk ziyaretini İbradı Necla-Yaşar Duru Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Vali Yazıcı; “Türk gencinin başaramayacağı hiçbir şey yoktur.” dedi.

Vali Yazıcı: Türk gencinin başaramayacağı hiçbir şey yoktur

Vali Ersin Yazıcı, AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının açılması ile birlikte ilk ziyaretini İbradı Necla-Yaşar Duru Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Vali Yazıcı; “Türk gencinin başaramayacağı hiçbir şey yoktur.” dedi.


Vali Yazıcı, Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan AHENK Projesi kapsamında 43’üncü okul ziyaretini Necla-Yaşar Duru Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Ziyarette Vali Yazıcı’ya İbradı Kaymakamı İsmail Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, öğrenciler ve öğretmenler eşlik etti.


Sizleri Çok Özlemişim
Uzun bir aradan sonra öğrencilerle bir araya gelmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Vali Yazıcı; “Sizleri çok özlemiştim. Hatta öyle özledim ki okulların açılmasını dört gözle bekledim. İyi ki geldiniz, okullarımızı yeniden neşe ile doldurdunuz. Yeni eğitim öğretim yılınızın sağlık ve başarı ile geçmesini diliyorum.” dedi.
Öğrencilerin kendisi hakkında merak ettiği sorulara tek tek yanıt veren Vali Yazıcı, çocukken hangi mesleği yapmak istiyordunuz diye soran bir öğrenciye; “Ben köylü çocuğuyum ilkokulu köyde okudum. O zaman meslek için bir hayalim yoktu. Benim hayallerim lisede başladı o da şuydu İstanbul’da üniversite okumak. Bu yüzden bir tercihim hariç tüm tercihlerim İstanbul’daki üniversitelerdi. Kamu Yönetimi bölümünü kazanınca da ne olacaksın dediklerinde kaymakam olacağım deyince olabilmek için de elimden geldiğince çalıştım.” şeklinde konuştu.


Yalanı Hayatıma Sokmuyorum
Yalanı konusunda öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı; “Kendisine yalan söylendiğinde rahatsız olmayan var mı? Ben görev yaptığım her ilde okullara gidip bir anket yapıyorum. 300’den fazla okulda bu anketi yapmışımdır. Ortaokul ve liselerde bu ankette genellikle ilk sırada en çok rahatsız olunan konunun yalan söylenmesi, dedikodu, iftira ve verilen sözün tutulmaması gibi konular olduğu dile getiriliyor. Bu yüzden çıkan sonuçlara artık şaşırmıyorum.  Gençler ve çocuklar bunlardan rahatsız oluyorlar. Şimdi şunu merak ediyor ve sizlerle tartışmak istiyorum. İnsanlar garip şekilde yalan söylüyor. Hem yalan söylüyoruz hem de rahatsız oluyoruz. Burada bir çelişki var bunun izahı nedir. Sana yalan söylendiğinde neden rahatsız oluyorsun. Kendimize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasını da yapmamalıyız diye düşünüyorum. Dolayısıyla ben yalanı yaşamıma pembeden beyaza kadar hiçbir şekilde sokmuyorum. Siz yaparsanız karşı tarafa da yapma hakkı veriyorsunuz. Maalesef o da bunu istediği zaman istediği yerde kullanabiliyor.” dedi.


Kitap Sahip Olacağınız En İyi Dostlardandır
Öğrencilerle sohbetinde hiç nasihat cümlesi kurmadığını ancak tek nasihatinin kitap okumaları olduğunu söyleyen Vali Yazıcı şunları söyledi: “Benim bir dostum var. Bugüne kadar bana hiç yalan söylemedi, ihanet etmedi, en kötü zamanımda hep yanımda oldu. Belki dertlerimden beni kurtarmadı ama beni başka diyarlara götürdü. Sizce bu kim olabilir. Cevap kitap. Dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun. Garanti veriyorum size asla ihanet edip yanlış yapmaz. Zor zamanınızda da sizi rahatlatıp alıp başka yerlere götürür. Kitap sahip olacağınız en iyi dostlardandır. Bu yüzden dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun.” ifadelerini kullandı.


Sizlere Güveniyorum
Karşılıklı sohbet havası içinde geçen söyleşinin ardından Vali Yazıcı, öğrencilerden en iyi dostlarının kitap olacağına dair söz isteyerek ailelerine selam söyledi. Konuşulan konulardan ailelerine de bahsetmelerini isteyen Vali Yazıcı; “Sizlerden hem ailenize benden selam götürmenizi hem de bugün konuştuğumuz konuları ailelerinize anlatın ve ben Vali amcaya söz verdim bundan sonra en iyi dostlarımdan biri kitap olacak deyin. Sizlere güveniyorum. Türk gencinin başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Her şey gönlünüzce olsun.” şeklinde konuştu.


Aydınlık Bir Gelecek İçin Gençlerimize Şimdiden Dokunmalıyız
Necla-Yaşar Duru Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileriyle sohbetin ardından öğretmenlerle bir araya gelen Vali Yazıcı; “2022-2023 Eğitim-Öğretim yılımız sizlere ve bu şehrin en kıymetlilerine hayırlı ve uğurlu olsun. Biz AHENK Projemiz ile İbradı’dan Kaş’a kadar eğitim öncelensin istiyoruz. Eğitim her şeyimiz; geleceğimiz ve çocuklarımız, elbette aksayan, topallayan konularımız da var. Çeşitli gerekçelerimiz de var. Biz AHENK Projemiz ile eğitimin dışındaki kurum ve kuruluşların özel sektörün ve şahısların merceklerini eğitime çevirmeye çalışarak aksayan yanlarımıza destek olmalarını sağlamak istedik. Aynı zamanda da sizlerin motivasyonunu arttırmayı hedefledik. Bu konuda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Sizden 2 konuda ricacı olmak istiyorum. Birincisi kitap okuma alışkanlığı ile ilgili. Ne yazık ki okumayan bir toplumuz. Ülkemizin büyük hedefleri ve idealleri var. Allah’ın izniyle hep birlikte özellikle de öğretmen arkadaşlarımızın sayesinde bunu gerçekleştireceğiz. Ama şunu da biliyorum ki okumayan bir toplumun dünyanın süper ligine çıksa bile orada kalma ihtimali yok. O yüzden çok rica ediyorum bu konuyu dert edinin, dert edinirseniz bu sorunu çözeceğimize inanıyorum. İkincisi de şu an bu sıralarda eğitim gören gençler ileride karşınıza doktor, tesisatçı, polis, hâkim, oto boyacısı olarak çıkacak. Lütfen onları iyi bir ahlakla yetiştirin. Bu yavrularımız için hep birlikte elimizi taşın altına koyarak onları iyi bir eğitim ve iyi bir ahlakla yetiştirip geleceğe hazırlamalıyız. Aydınlık bir gelecek için gençlerimize şimdiden dokunmalıyız.” ifadelerini kullandı.


AHENK Projesi’nin Olumlu Geri Dönüşleri Başladı
İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan AHENK Projesi başlamadan önce ve başladıktan sonraki verileri Vali Yazıcı, okul müdürleri ve öğretmenlerle paylaşarak projenin olumlu geri dönüşleri hakkında bilgi verdi Çalışkan; “AHENK Projesi ile 2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci döneminde disiplin olaylarının 2.997 iken proje başladıktan sonra 2.335’e kadar düştü. Devamsızlık ortalamamız 2.064 iken 1.325’e düştü. Rehberlik servisi çalışmalarında 198 bin 353 görüşme gerçekleştirilirken bu projeden sonra 155 bin 227 rehberlik görüşmesi yapıldı. Proje başlamadan önce öğrenci başına düşen aylık kitap okuma oranları 1.77 iken mayıs ayında 3.57’ye yükseldi hemen hemen 2 katı. 2021 Ekim ayında AHENK Projemiz başladığında okullarımızda ki kitap sayımız 834 bin iken haziran ayında 3 milyon 290 bine yükseldi. Sayın Valim eğitime verdiğiniz destek ve güzel projeleriniz için sizlere çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Tarih: 21-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum