içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Vali Yazıcı'dan AHENK kapsamında 63'üncü ziyaret

AHENK Projesi kapsamında Elmalı’da öğrencilerle bir araya gelen Vali Ersin Yazıcı, 63’üncü okul ziyaretini Yusuf Önertoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi.

Vali Yazıcı'dan AHENK kapsamında 63'üncü ziyaret

AHENK Projesi kapsamında Elmalı’da öğrencilerle bir araya gelen Vali Ersin Yazıcı, 63’üncü okul ziyaretini Yusuf Önertoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi.

Vali Ersin Yazıcı, AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında 63’üncü okul ziyaretini Yusuf Önertoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Ziyarette öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı’ya Elmalı Kaymakamı Faruk Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan eşlik etti.
Yusuf Önertoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyareti kapsamında 160 kişilik öğrenci grubuyla kitap okuyan Vali Yazıcı; öğrencilerle kitap okumak, iyi insan olmak, yalan ve dostluk konularında sohbet etti. Öğrencilerden gelen soruları büyük bir keyifle yanıtlayan Vali Yazıcı; hayallerini, mesleğini sevip sevmediğini ve nasıl vali olduğu gibi öğrenciler tarafından merak edilen tüm soruları cevapladı.


İyi Bir Kitap Okuyucusu Her Tür Kitabı Okur
Yusuf Önertoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden gelen “En beğendiğiniz kitap ya da kitaplar nelerdir?” sorusu karşısında cevap veren Vali Yazıcı; “Düzenli bir kitap okuyucusu olarak her çeşit kitabı okuyorum. Son yıllarda ise beni en çok etkileyen kitaplar Bosna Hersek’in bilge lideri Aliya İzzetbegoviç’in cezaevinde iken yazdığı kitaplardı. “Özgürlüğe Kaçışım” diye bir kitabı vardı. Çok etkileyici bir kitaptı. Ama her tür kitap okurum zaten iyi bir kitap okuyucusu da bütün kitapları okur.” dedi.


Hayal Edip Peşinden Koşun
Sohbette öğrencilerin hayallerini sorarak kendi hayallerinden örnekler veren Vali Yazıcı; “Bu dönemlerde hepimizin hayalleri olur. Benim de bir hayalim vardı. Üniversiteyi İstanbul’da okumak. Ben bu hayalimi başardım. O dönemde ki hayalim şu anki işimi ve yerimi belirledi. İnanıyorum ki hayal edip peşinde koşarsanız başaramayacağınız hiçbir şey yok.” ifadelerini kullandı.


Kimseye Yalan Söyleme Hakkı Vermedim
Öğrencilerle yalan söylemek hakkında sohbet eden Vali Yazıcı şunları söyledi: “Şimdi sizinle ziyaret ettiğim tüm okullarda yaptığım bir anketi yapmak istiyorum. Sizi en çok rahatsız eden şey ne? Bu anketi şimdiye kadar Rize ve Balıkesir dâhil olmak üzere 350’nin üzerinde okulda yaptım. En çok rahatsız olunan konu %70-%80 yalan söylenmesi çıktı. Şunu unutmayalım ki eğer birine yalan söylersek karşıdaki kişiye de bize yalan söyleme hakkı vermiş oluyoruz. Ben kendi adıma, Ersin Yazıcı olarak bu hakkı kimseye vermedim, akıl sağlığım yerinde olduğu sürece de vermeyeceğim. Bu hakkı verip vermemek sizin elinizde.” şeklinde konuştu.


Kitap En İyi Dostunuz Olsun
Öğrencilere dostu arkadaştan ayıran özellikleri soran Vali Yazıcı; “Benim çok iyi bir dostum var. Beni hiç yalnız bırakmadı. Her anımda yanımda oldu ve sıkıntılı dönemlerimde beni farklı diyarlara götürdü. Onunla hemen hemen her gün buluşuyorum. Bugüne kadar bana hiç ihanet etmedi. Benim en yakın dostum kitap. Sizlerin de dostlarınızdan biri mutlaka ama mutlaka kitap olsun. Bu da Vali Amcanızın size nasihati olsun. Size asla yalan söylemez, doğru bildiğini söyler. Belki dertlerinizi çözmez ama dertli olduğunuz anda okuyunca sizleri dertlerinizden uzaklaştırır. Yaşamınızda az sayıda dostunuz olacak. Bu yüzden bunlardan biri mutlaka kitap olsun.” ifadelerini kullandı.


Ailelerinize Selamlarımı İletin
Gerçekleştirilen sohbetin ardından Vali Yazıcı öğrencilere bir ricada bulunarak; “Eve gittiğinizde anne ve babanıza bugün Vali amcayla sohbet ettik deyin ve onlara selamlarımı iletin. Konuştuğumuz konulardan ailenize bahsedin. Ben, Vali Amcanız olarak gönlünüzden geçirdiklerinizin hayat bulduğu bir yaşam diliyorum sizlere. Ben, Türk gençlerinin inandıktan sonra başaramayacağı hiçbir şey olmadığına inanıyorum. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum. Her şey gönlünüzce olsun, hepinize sağlık ve başarı dilerim. Güzel yarınlarda karşılaşmak dileğiyle.” dedi.
Öğrencilerle sohbetinin ardından okulda görevli öğretmen ve idarecilerle de bir araya gelen Vali Yazıcı, okulun genel durumu ve faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Vali Yazıcı, öğretmenlere AHENK Projesinin önemini anlatarak projenin başarıya ulaşması noktasında desteklerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Tarih: 13-05-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum