içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Vali Yazıcı: Bu şehrin en kıymetlileri sizlere emanet, bunu sakın unutmayın

Vali Ersin Yazıcı, 2022-2023 eğitim öğretim sezonunun açılmasıyla birlikte eğitimle ilgili çalışmalarına hız verdi. Okul Servis Taşımacılığı Eğitim Toplantısı’nda şoför, rehber ve kolluk personeli ile bir araya gelen Vali Yazıcı; “Bu şehrin en kıymetlileri sizlere emanet. Lütfen bunun bilincinde olarak hareket edin ve trafik kurallarına harfiyen uyun.” dedi.

Vali Yazıcı: Bu şehrin en kıymetlileri sizlere emanet, bunu sakın unutmayın

Vali Ersin Yazıcı, 2022-2023 eğitim öğretim sezonunun açılmasıyla birlikte eğitimle ilgili çalışmalarına hız verdi. Okul Servis Taşımacılığı Eğitim Toplantısı’nda şoför, rehber ve kolluk personeli ile bir araya gelen Vali Yazıcı; “Bu şehrin en kıymetlileri sizlere emanet. Lütfen bunun bilincinde olarak hareket edin ve trafik kurallarına harfiyen uyun.” dedi.
2022-2023 eğitim öğretim sezonunun açılmasıyla birlikte eğitimle ilgili çalışmalarına hız veren Vali Ersin Yazıcı, Okul Servis Taşımacılığı Eğitim Toplantısı’nda şoför, rehber ve kolluk personeli ile bir araya geldi. Vali Yazıcı’nın, öğrencilerin servis araçlarında huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmaları, ailelerin çocuklarını endişe duymadan okula gönderebilmeleri noktasındaki hassasiyetlerini dile getirdiği toplantıya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, servis şoförleri, rehber personel, jandarma ve emniyetin trafik personeli katıldı.


Eğitimin İçinde Olamaya Yakından İlgilenmeye Çalışıyorum
Meslek hayatı boyunca görev yaptığı bütün illerde eğitim ile ilgili konularda yakından ilgilendiğini söyleyerek sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “Eğitim her şeyimiz. Özellikle de benim her şeyim. Meslek hayatım boyunca her daim eğitime nasıl katkı sunabilirim sorusuna hep cevap aradım. Bu konuda heyecanımı hiç kaybetmedim. Görev yaptığım bütün illerde eğitim ile ilgili çalışmalar gerçekleştirdim. Burada da sürekli eğitimin içinde olmaya yakından ilgilenmeye çalışıyorum.” şeklinde konuştu.


Çocuklarımız Söz Konusu Olduğunda Akan Sular Durur
Geleceğimizin teminatı çocuklar ile ilgili konular olduğunda akan suların durduğunu ifade eden Vali Yazıcı şunları söyledi: “Böyle bir toplantıda Vali’nin ne işi var diye düşünebilirsiniz ama çocuklarımız söz konusu olduğunda, eğitim söz konusu olduğunda ben mutlaka o toplantılara katılmaya gayret ediyorum. Bugün de burada eğitimin ayrılmaz bir parçası olan siz servis şoförlerimizle bir araya gelip talep ve önerileri değerlendirmek istiyorum. Siz eğitimin içindesiniz, bir parçasısınız. Çocuklarımızı evden okula, okuldan eve taşıyan kişilersiniz. Bu da eğitim sürecinin bir parçası. En güvenilir şekilde herhangi bir çocuğumuzun burnu bile kanamadan evinden okuluna, okulundan da evine teslim edilmesini istiyoruz. Bu görev sizlerin. Bunu geçen yıl olduğu gibi bu yılda en iyi şekilde inşallah hep birlikte başaracağız.”


Lütfen Evlatlarımıza Kendi Evlatlarınız Gibi Sahip Çıkın
Servis şoförlerine güvendiğini vurgulayan Vali Yazıcı; “Her okul ziyaretimde şunu söylüyorum. Aynı şeyi burada sizlere de söyleyeceğim. Bu şehirde yaşayan en kıymetli canlılar kimler? Tabi ki de çocuklarımız. Uğrunda can verilecek tek varlık evlatlarımız. Bu şehrin en kıymetlileri sizlere emanet. Lütfen bu şehrin en kıymetlilerine, uğruna canımızı vereceğimiz evlatlarımıza kendi evlatlarınız gibi sahip çıkın. Yanlış yapmayın ve yaptırmayın. Hatalarını kusurlarını gerekiyorsa okul yönetimiyle iletişim halinde olarak iletin. Çocuklar bizim, hepimizin. Onlar bizim ve ülkemizin geleceği. Sizlere güveniyorum. Emanete en iyi şekilde sahip çıkacağınıza eminim. Tekrar söylüyorum bu şehrin en kıymetlileri sizlere emanet. Lütfen bunun bilincinde olun.” dedi.


Taşıma Yetkisi Olmayanlara Geçit Vermeyeceğiz
Okul servis şoförleri ile toplantısında taşıma yetkisi olmayan araçlara izin verilmeyeceğine de değinen Vali Yazıcı; “Oda başkanımız, emniyetimiz ve jandarmamız bu konuda ortak çalışmalar yürütecek. Taşıma yetkisi olmayan kişilerin taşımacılık yapmamasına ilişkin bir yazıda çıkaracağız. Polisimiz ve jandarmamız da yapacağı denetimlerle yetkisi olmayan taşımacıları etkin bir şekilde denetleyecek. Bu işi yetkisi olanlar yapacak. Yetkisi olmayanlar yapmayacak. Sizler de bu konuda hem oda olarak hem de servisçiler olarak emniyet ve jandarma teşkilatımıza yardımcı olun.” ifadelerini kullandı.


Trafik Kurallarına Uyma Noktasında Çok Dikkatli Olun
Toplantıda trafik kurallarına da ayrı bir parantez açan Vali Yazıcı şunları söyledi: “Çok iyi bir iş çıkarıyorsunuz ve çıkarmak da zorundasınız. Çünkü en kıymetlimiz olan evlatlarımız sizlere emanet. Lütfen trafik kurallarına sadece cezadan kaçmak için değil bu sorumluluğun bilincinde olarak çok dikkatli bir şekilde uyun. Burası bir dünya şehri. Dünyada en çok tanınan ilk 10 turizm merkezinden biri. İstanbul’dan sonra ülkemizin en bilinen şehri Antalya. Şehrimizde çok sayıda yabancı öğrenci var. Dolayısıyla buradaki her türlü iş dünya standardında yapmalıyız. Domatesi de dünya standardında yapmalı, taşımacılığı da dünya standardında yapmalıyız. Bu şehre bu yakışır. Lütfen bunu unutmayınız. Biz Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’da yaşıyoruz. Ülkemizin misafir odasını biz temsil ediyoruz. 10 milyon turisti aştık. İnşallah yıl sonuna kadar 12-13 milyon sayılarını göreceğiz.”


Kazasız Belasız Bir Yıl Geçirmenizi Diliyorum
Konuşmasının sonunda 2022-2023 eğitim-öğretim yılında servis şoförlerine kazasız ve belasız bir yıl dileyen Vali Yazıcı; “Bu şehrin sorumluluklarını bilerek işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışalım. Ben oda başkanıma ve sizlere güveniyorum. El birliğiyle en kıymetlimiz olan evlatlarımızı okullarına götürüp getireceğiz. Hepinize bu yeni eğitim öğretim yılında kazasız belasız bir yıl geçirmenizi diliyorum.” diye konuştu.
Toplantının sonunda AESOB Başkanı Adlıhan Dere ve Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, Vali Yazıcı’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Tarih: 24-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum