içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Vali Yazıcı: Bölgemizin güzelliklerini ön plana çıkaracağız

Vali Ersin Yazıcı, İbradı ziyareti kapsamında Ormana Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek taleplerini ve önerilerini dinledi. Vatandaşlarla sohbet eden Vali Yazıcı; “Hedefimiz, bölgemizin güzelliklerini ön plana çıkararak değere dönüştürmek. Buradaki kültürel ve doğal güzellikleri herkese göstermek.” dedi.

Vali Yazıcı: Bölgemizin güzelliklerini ön plana çıkaracağız

Vali Ersin Yazıcı, İbradı ziyareti kapsamında Ormana Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek taleplerini ve önerilerini dinledi. Vatandaşlarla sohbet eden Vali Yazıcı; “Hedefimiz, bölgemizin güzelliklerini ön plana çıkararak değere dönüştürmek. Buradaki kültürel ve doğal güzellikleri herkese göstermek.” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İbradı’ya giden Vali Yazıcı, Ormana Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Ziyarette Vali Yazıcı’ya İbradı Kaymakamı İsmail Demirtaş ve kurum müdürleri eşlik etti. Vatandaşlarla sohbet edip sorun, talep ve önerileri not alan Vali Yazıcı; “Akdeniz’den yosun, Toroslardan kekik kokusunu almış Antalya’mızın, kendine özgü mimarisi ve düğmeli evleri ile ünlü ilçesi İbradı’nın Ormana Mahallesi’nde vatandaşlarımızla bir araya gelerek sohbet ettik, taleplerini ve önerilerini not aldık. Her zaman her koşulda vatandaşlarımızın yanında olmaya, devletimizin sağladığı tüm imkânları seferber ederek isteklerini yerine getirmeye, sıkıntılarını çözmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.


Şehrimiz Her Yönüyle Zengin
Antalya’nın her yönüyle ayrı bir zenginliği içinde barındırdığına dikkat çeken Vali Yazıcı; “Antalya’mız öyle bir zenginliğe ve güzelliğe sahip ki, denizi ve güneşinin yanında çok önemli tarihi ve doğal güzellikleri var. Şehrimiz her yönüyle zengin. Bugün de bu tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü İbradı İlçemizdeyiz. Hedefimiz, bölgemizin güzelliklerini ön plana çıkararak değere dönüştürmek. Bölgemizin güzelliklerini ön plana çıkararak bölgemizi hareketlendirmek. Buradaki tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri herkese göstermek. Antalya her şeyiyle muhteşem bir şehir ve şehrimizi ziyaret eden misafirlerimizin bu muhteşem şehrin her noktasını ziyaret etmesini istiyoruz.” diye konuştu.


Torosların Gizli Hazinesi
Vatandaşlarla sohbetinde özellikle Ormana Mahallesi’ndeki “Düğmeli Evler”e vurgu yapan Vali Yazıcı; “Burası adeta Torosların gizli kalmış bir hazinesi. Kültür köyü statüsündeki bu bölgemiz yine bölgeye ait düğmeli evleriyle ön plana çıkıyor. Buradaki kültürel ve doğal güzellikleri ön plana çıkararak bölgemize kazanç sağlamak istiyoruz. Bölgemize nasıl değer katabiliriz, nasıl bölgemizdeki bu tarihi ve doğal güzellikleri değere dönüştürerek turizm noktasında ‘Nasıl kazanç sağlayabiliriz?’ kısmını sorgulayacağız. İnşallah bunun için hep birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bölgemizi hak ettiği değeri kazandırmak için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.


Bölgemizin Tanıtımını Daha İyi Yapmalıyız
Bölgenin güzelliklerini ön plana çıkarmada tanıtım faaliyetlerinin önemine değinen Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Bölgedeki gezilecek görülecek yerlerin hem sayısını arttırmalı hem de tanıtımını daha iyi yapmalıyız. Mesela Eynif Ovası'ndaki yılkı atları, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin her geçen gün ilgi odağı haline geliyor. Bu atları görmek için yerli ve yabancı turistler bölgeye geliyor. 2 sene önce Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli İbradı’nın tanıtım filmi çekilmişti. Yayınlanacaktı ama maalesef araya pandemi girince kaldı. Bu yıl Altın Portakal Film Festivali’nde yayınlanacak. İnşallah bu da bölgemizin tanıtımına katkı sunacak.” dedi.
Vali Yazıcı sohbetin sonunda Ormana Mahallesi sakinlerine katılımları için teşekkür ederek bölgeden ayrıldı.

Tarih: 22-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum