içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Vali Yazıcı: Antalya'yı iyi bir turizm sezonu bekliyor

Vali Ersin Yazıcı Antalya Dostlar Meclisi üyeleri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Vali Ersin Yazıcı; “Turizmde 2021 yılının sayılarını aşarak daha fazla turisti şehrimizde ağırlayacağız.” dedi.

Vali Yazıcı: Antalya'yı iyi bir turizm sezonu bekliyor

Vali Ersin Yazıcı Antalya Dostlar Meclisi üyeleri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Vali Ersin Yazıcı; “Turizmde 2021 yılının sayılarını aşarak daha fazla turisti şehrimizde ağırlayacağız.” dedi.


Vali Yazıcı, Antalya Dostlar Meclisi Başkanı Av. Kamile Gülgün Yıldırım ve Dostlar Meclisi üyeleri ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katıldı. Dostlar Meclisi üyeleriyle karşılıklı soru-cevap şeklinde geçen toplantıda Vali Yazıcı; turizm, tarım, eğitim ile AHENK ve ASİST Projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Sözlerine organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan Vali Yazıcı; “Antalya’mızın nabzını tutan,  farklı meslek grupları ve farklı bakış açılarından insanların bir araya gelerek oluşturduğu Dünya, Türkiye ve Antalya’mızın gündemine ilişkin konuların ele alındığı bir fikir platformunun üyeleriyle bir araya gelmekten dolayı son derece mutluyum. Sizler Antalya’mızın adeta birer aynası ve yansımasısınız. İnşallah gerçekleştireceğimiz fikir alışverişleriyle, şehrimiz için olumlu adımlar atılır.” dedi.


İyi Bir Sezon Bizleri Bekliyor
Antalya'nın turizmde dünyanın birçok ülke ve şehrinden daha iyi konumda olduğunu belirten Vali Yazıcı; "Bu yıl turizm sezonundan beklentilerimiz iyi yönde. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan kriz olmasaydı 2019 sayılarını geçmeyi bekliyorduk. Ukrayna ve Rusya krizi bu beklentimizi etkiledi. Geçen yıl 9 milyonu aşkın turist ağırlamıştık. Bu yıl savaşa rağmen geçen yılın sayılarını aşacağımızı düşünüyoruz. Rusya'dan turistler gelmeye devam ediyor. Ukrayna'dan ise gelişler azaldı. Öngörülerimize göre Ukraynalı turist kaybı Avrupa'dan kapanacak. Başta Almanya ve İngiltere olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden ülkemize gelenlerin sayısında ciddi bir artış yaşanıyor. Bu mevsimde hafta içi günlük 25 ila 30 bin, hafta sonu günlük 30 ila 40 bin turist girişimiz var. Antalya’da iyi bir sezon bizleri bekliyor.” şeklinde konuştu.


Tarımda Üretimi Arttırmamız Şart
Antalya’nın çok önemli bir tarım şehri olduğunu ve örtü altı üretimde Türkiye’nin öncüsü olduğunu belirten Vali Yazıcı; “Covid döneminde anladık ki tarım olmadan sahip olduğumuz hiçbir şeyin önemi kalmıyor. Bu yüzden üretimi arttırmak için devletimizin pek çok teşvikleri oluyor. Tarımdaki tecrübemizi eğitimle daha da geliştirerek, tarım alanında daha başarılı işler çıkarabiliriz. Artık daha nitelikli işler ve insanlar yetiştirmemiz lazım. Buraya doğru evrilmemiz lazım. Tarımın dünya standartlarında yapılması için çiftçinin eğitilmesi şart. Bunu da şehrimiz için ülkemiz için el birliğiyle yapmamız gerekli.” ifadelerini kullandı.


Eğitim, Gençlik ve Fakir Fukara Önceliğim
Meslek hayatı boyunca önceliklerinin olduğunu belirten Vali Yazıcı ; “30 yıllık meslek hayatım boyunca eğitim, gençlik ve fakir fukara önceliğim oldu. Bu doğrultuda AHENK Projemizi başlattık. Çocukların okuma alışkanlığı kazanması ile ilgili bir takıntım var. Okumayan bir toplumuz. Bu noktada AHENK kapsamında ısrarla okuma saatleri yaptırıyorum. Okuma alışkanlığını ateşlemek için projemizi başlattık. Gençlerimizin okuma alışkanlığı kazanabilmesi için şehrin paydaşlarıyla yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.


Çocuklarımızı Sporun Gücüne Dâhil Etmek İstiyoruz
AHENK projemizin yanında şimdi de ASİST Projemizi başlattık. Kepez’de 35 tane ilk ve ortaokul belirledik. Bu spor projesinde şunu yapıyoruz. Alt gelir grubunun yoğun olduğu ilk ve ortaokullardaki çocuklarımıza spor yaptırarak çocuklarımızın hayatını sporla disipline etmek istiyoruz. Projemizle dezavantajlı bölgelerde 1’inci ve 8’inci sınıflar hariç bütün çocuklarımızı spor yapmaya teşvik etmek, sporun gücüne dâhil etmek için yola çıktık. Biz bu projeyle çocuğa özgüven yüklerken, kötü ortamlardan uzak durmasını sağlamağı hedefliyoruz. Projemizi başta Kepez olmak üzere bütün ilçelerimizde uygulamaya başladık.” diye konuştu.
Toplantının sonunda Vali Ersin Yazıcı, Antalya Dostlar Meclisi Başkanı Av. Kamile Gülgün Yıldırım ve Dostlar Meclisi üyeleri hatıra fotoğrafı çektirerek, çalışmalarında başarılar diledi.

 

Tarih: 15-05-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum