içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Vali Yazıcı: Antalya güçlü bir tarımsal altyapıya sahip

Vali Ersin Yazıcı, Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar ile birlikte Yüksel Tohum ve Aymuz Tarım firmalarını ziyaret ederek üretim faaliyetleri ve ürün çeşitliliği hakkında bilgi aldı. Antalya’nın güçlü bir tarımsal altyapıya sahip olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Bu güçlü tarım altyapımızı katma değeri yüksek ürünlerle daha da güçlendireceğiz.” dedi.

Vali Yazıcı: Antalya güçlü bir tarımsal altyapıya sahip

ANTALYA GÜÇLÜ BİR TARIMSAL ALTYAPIYA SAHİP
Vali Ersin Yazıcı, Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar ile birlikte Yüksel Tohum ve Aymuz Tarım firmalarını ziyaret ederek üretim faaliyetleri ve ürün çeşitliliği hakkında bilgi aldı. Antalya’nın güçlü bir tarımsal altyapıya sahip olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Bu güçlü tarım altyapımızı katma değeri yüksek ürünlerle daha da güçlendireceğiz.” dedi.
Temaslarına ilk olarak Türkiye’nin en büyük tohum firması olan Yüksel Tohum’u ziyaret ederek başlayan Vali Ersin Yazıcı ve Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar,  üretim faaliyetleri ve Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi aldı. Vali Yazıcı, ziyaretinde özellikle yerli ve milli tohum üretiminin önemine dikkat çekti. Firma sahibi Mehmet Yüksel, Vali Yazıcı ve beraberindeki heyete Aksu’da 3.800 dekar alanda, 1.800 dekar serada sebze tohumları ürettiklerini ve üretilen bu tohumların 75 ülkeye ihraç edildiğinin bilgisini verdi.


75 Ülkeye İhraç Ediliyor
Antalya’nın turizmde olduğu kadar tarımda da lider ve öncü şehir olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı; “Antalya’mız her şeyiyle mükemmel bir şehir. Bu mükemmel şehir özelliklede turizm ve tarımıyla ön plana çıkıyor. Türkiye’deki tarımın adeta lokomotifi konumunda. Bu başarının tesadüf olmadığını bölgedeki tarım üzerine çalışmalar yapan firmalarımızı ziyaret ettiğimizde daha iyi anlıyoruz. Tarım Antalya’nın ana sektörlerinden biri. Tarım konusunda öne çıkan birçok firmamız mevcut. Bugün de ülkemizin en büyük tohum firması biri olan Yüksel Tohum’u ziyaret edip çalışmaları hakkında bilgi aldık. Firmamız ürettiği yerli ve milli tohumları 75 ülkeye ihraç ediyor. Bu gurur verici. Bu firmalarımız öncülüğünde yapılacak Ar-Ge çalışmalarıyla çeşitliliği sağlayarak dünya pazarında yeni ürünlerle yer bulmalıyız. Bu tecrübemizi geliştirmek için daha çok çalışmaya daha çok Ar-Ge ve inovasyona ağırlık vermeye devam edeceğiz. Turizmin ve tarımın daha da gelişmesi için tüm paydaşlarımızla ortak projeler ve çalışmalar düzenleyerek, şehrimizi hep birlikte daha ileriye taşıyacağız.” diye konuştu.


Tarımın Daha İyi Noktalara Taşınması Ve Gelişmesi Hepimizin Ortak Hedefi
Yüksel Tohum’un Ar-ge ve üretim tesislerini gezen Vali Yazıcı, yerli ve milli tohum üretiminin çağımızın en stratejik sektörü olduğunu ve aynı zamanda bir tarım şehri olan Antalya ve ülkemiz için büyük önem arz ettiğini belirtti. Başarılı tohumculuk faaliyetlerinin tarımı üretimini de başarılı şekilde etkileyeceğini ifade eden Vali Yazıcı; “Antalya’da tarımın daha iyi noktalara taşınması ve daha da gelişmesi hepimizin ortak hedefi. Yüksel Tohum firmamızın çok önemli işlere imza attığını yerinde gördük.  Tohumculuk sektörüne ilişkin gelişmeler ve sektör hedeflerine dair bilgileri aldık. Zor bir sektör olan tohumculuk alanında, önemli başarılara imza atan Yüksel Tohum’u kutluyorum” dedi.
Yüksel Tohum firmasını ziyaretin ardından ikinci ziyaretini Türkiye’nin en büyük yerli muz üreticilerden biri olan Aymuz Tarım firmasına gerçekleştiren Vali Yazıcı ve Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar, Manavgat ilçesinde bulunan firmayı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İşletmesinin sarartma, paketleme bölümlerini incelen Vali Yazıcı ve beraberindeki heyet; muz üretimi, sarartma ve paketleme yöntemleri hakkında işletme sahibi Ayhan Taş’tan bilgiler aldı.


Tarımda Da Bir Dünya Markasıyız
Ziyarette açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı, Antalya’nın tarımdaki liderliğini geliştirerek devam ettirmek istediklerini vurguladı. Vali Yazıcı konuşmasına şöyle devam etti: “Hepimizin bildiği gibi turizmde bir dünya markasıyız. Sizler sayesinde tarımda da bir dünya markasıyız. Şehrimiz önemli bir tarım şehri. Sizlerin eli ve emeğiyle yetiştirilen bu ürünler dünyanın birçok farklı noktasına ihraç ediliyor. Antalya’mızın tarımdaki liderliğini geliştirerek hep birlikte devam ettireceğiz. Her zaman dediğimiz gibi Ar-Ge ve inovasyonla tarımda çeşitliliği sağlayarak dünya pazarında yeni ürünlerle yer bulmalı ve tarım ürünlerindeki gelirimizi daha da arttırmalıyız.” şeklinde konuştu.


Ülkemize Değer Katan Herkesin Ve Her Firmamızın Yanındayız
Yerli ve milli üretimin önemine dikkat çeken Vali Yazıcı; “Özellikle son yıllarda tarımın önemi, ne kadar stratejik bir ürün olduğu çok daha iyi anlaşıldı. Üretmiyorsanız, üretemiyorsanız her şey boş. Bu sebeple üretim yapan, ülkemize değer katan herkesin ve her firmamızın yanındayız.” ifadelerini kullandı.
Firmayı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Vali Yazıcı; “Yerli üretime, istihdama ve ihracata katkı sunan tüm firmalarımızın destekçisiyiz. Antalya’mızı hep birlikte tarımdan turizme her konuda daha da ileriye taşıyacağız.” diye konuştu.


Birçok Tropikal Meyve Üretiyoruz
Ziyaret sırasında Vali Yazıcı’ya işletme hakkında bilgi veren firma sahibi Ayhan Taş; “Firmamız 1000 dönümlük alan üzerine kurulu 14 seradan oluşuyor. Günlük 20 ton muz üretimi yapıyoruz. Muz üretiminin yanında 9 çeşit tropikal meyve üretmeye ve ihraç etmeye devam ediyoruz. Muz başta olmak üzere yaban mersini, papaya, altın çilek, avokado, ananas, pepino, çarkıfelek ve ejder meyvesi yetiştiriyoruz. İşletmemizde bitki doku kültürü laboratuvarı bulunuyor ve burada 1,5 milyondan fazla bitki kapasitesine sahibiz. Ayrıca firmamız fideden, iklimlendirme odalarına, gübre satışından gübreleme programına kadar pek çok alanda faaliyet gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Tarih: 24-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum