içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Vali Yazıcı ANSİAD üyeleri ile bir araya geldi

ANSİAD 5. Kahvaltılı Toplantısı’nın konuğu olan Antalya Valisi Ersin Yazıcı ANSİAD üyesi iş insanları ile bir araya gelerek talepleri ve çözümü noktasında görüş alışverişinde bulundu.

Vali Yazıcı ANSİAD üyeleri ile bir araya geldi

ANSİAD 5. Kahvaltılı Toplantısı’nın konuğu olan Antalya Valisi Ersin Yazıcı ANSİAD üyesi iş insanları ile bir araya gelerek talepleri ve çözümü noktasında görüş alışverişinde bulundu.

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 2022 faaliyet yılı 5. Kahvaltılı Toplantısı Akra Hotel’de gerçekleştirildi. Toplantı Başkanlığını ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı’nın gerçekleştirdiği toplantının konuğu Antalya Valisi Ersin Yazıcı oldu. Antalya’nın ekonomisi ve eğitim konularındaki çalışmalar hakkında bilgiler veren Vali Yazıcı, ANSİAD üyesi iş insanlarının taleplerini dinleyerek çözümü konusunda görüş alışverişinde bulundu.

SERBEST BÖLGE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Antalya Serbest Bölgesi’nin kentin önemli bir ticaret merkezi olduğunu dile getiren Antalya Valisi Ersin Yazıcı, “Antalya Serbest Bölgesi ciddi katma değer oluşturan bir bölge, bölgede artık yer kalmamış durumda. Serbest bölgeyle ilgili bir çalışmamız var, henüz alan bulma noktasında yol alamadık” dedi. Serbest bölgede yat üreticiliğinde Antalya’nın önemli bir noktada olduğuna işaret eden Vali Yazıcı, “Eğer biz başka bir alanda serbest bölge yaratabilir ve bulabilirsek, şu anda deniz kenarında olan alanı sadece yatçılara tahsis edelim, çünkü çok iyi bir katma değeri var, iyi bir kazanç alanı ve şehre de ciddi bir değer kazandıracaktır. Yukarıda başka bir alanda yine serbest bölge olmak koşuluyla alan bulursak bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Burada yat üreticilerini büyütelim, dünyanın yat üretim merkezlerinden biri haline gelelim isteriz” diye konuştu.  

 

 

ANTALYA MÜZESİ KONUSUNDA GELİŞME YOK
Antalya Müzesi’nin genişletilmesi ve mevcut alanda kalması konusunu değerlendiren Vali Yazıcı, “Öncelikle müzemizin altında neredeyse bir müze daha oluşturacak kadar tarihi eserimiz var. Alanla ilgili ben ilk geldiğimde konu olmuştu Karayolları Bölge Müdürlüğü bu alanı vermiyor, bununla ilgili bir gelişme yok. Yeni bir müze yapılması ihtiyaç mı, kesinlikle yüzde yüz ihtiyaç. Başka bir yerde mi olur, aynı alanda olsa bence de daha güzel olur benim kişisel görüşüm. Başka bir alanda da yapılabilir” dedi.

MESLEK LİSELERİNE ÖNEM VERİYORUM
Meslek liselerinin önemine işaret eden Vali Yazıcı, iş dünyasının bu alana ilgi göstermesi gerektiğini kaydetti. Vali Yazıcı, “Bu çocuklar bizim, ülkemizin geleceği. Bu sebeple başta meslek liseleri olmak üzere bu konuyla yakından ilgileniyorum. Buradan çıkan çocuklara bizlerin, ülkemizin ihtiyacı var. Bu şehirde 96 meslek lisesi var. Orada hayata küsmüş hayattan beklentisi olmayan gençlerimiz var. İş dünyasından arkadaşlarımızın meslek liselerine konuk olmalarını istiyorum. Bu şekilde kentimizde pozitif etkiler yaratabiliriz” diye konuştu. Toplantı, ANSİAD Başkanı Akın Akıncı’nın Vali Ersin Yazıcı’ya plaket takdimiyle sona erdi.

Tarih: 23-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum