içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Vali Yazıcı AHENK Projesi kapsamında 62'nci okulda

AHENK Projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Ersin Yazıcı, 62’nci okul ziyaretini Türk Telekom Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Ziyarette öğrencilerle birlikte kitap okuyan Vali Yazıcı, öğrencilerle yalan, dostluk ve kitap üzerine sohbet etti.

Vali Yazıcı AHENK Projesi kapsamında 62'nci okulda

AHENK Projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Ersin Yazıcı, 62’nci okul ziyaretini Türk Telekom Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Ziyarette öğrencilerle birlikte kitap okuyan Vali Yazıcı, öğrencilerle yalan, dostluk ve kitap üzerine sohbet etti.
Vali Ersin Yazıcı, AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında 62’nci okul ziyaretini Türk Telekom Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Ziyarette öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı’ya Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş eşlik etti.
Türk Telekom Anadolu Lisesi ziyareti kapsamında 10’uncu sınıflardan oluşan 130 kişilik öğrenci grubuyla kitap okuyan Vali Yazıcı, öğrencilerle kitap okumak, iyi insan olmak, yalan ve dostluk konularında sohbet etti. Öğrencilerden gelen soruları büyük bir keyifle yanıtlayan Vali Yazıcı; hayallerini, mesleğini sevip sevmediğini ve nasıl vali olduğu gibi öğrenciler tarafından merak edilen tüm soruları cevapladı.


Sizlerle Sohbet Edip, Merak Ettiklerinizi Cevaplamak İçin Buradayım
Gençlerle bir arada olmaktan büyük keyif aldığını ve sık sık bir araya gelmeye çalıştığını söyleyerek sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “Gençlerle ve eğitimle ilgili konular beni hep heyecanlandırıyor ve ilgimi çekiyor. Bugün de geleceğimizin teminatı siz gençlerimizle birlikteyiz. Sizlerle sohbet etmek için buradayım. Bana merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz. Her şeyi konuşabiliriz. Tek bir şartım var salondaki herkesin konuşmasını istiyorum. Umarım keyif alacağınız bir sohbet olur.” diye konuştu.


Sizlerin Yaşındayken Çok Farklı Bir Hayalim Vardı
Öğrencilere hayalleri hakkında da sorular soran Vali Yazıcı, kendi hayallerinden örnekler vererek şunları kaydetti: “Biliyorum, birçoğunuzun hayalleri var. Benim de sizlerin yaşındayken çok farklı bir hayalim vardı. Bu hayalim İstanbul’da üniversite okumaktı. Bölüm ne olursa olsun İstanbul’da üniversite okumak istiyordum. Bence hayalleriniz bir müddet sonra hedeflerinize dönüşmeli. Benim hayalim bir müddet sonra hedefe dönüştü ve ben bu hedefimi başararak İstanbul’da üniversite kazanıp okudum.”


1983 Yılında Yarışma Kapsamında İlk Defa Antalya’ya Geldim
Öğrencilerin sohbeti sırasında Antalya ile ilgili bir anısını paylaşan Vali Yazıcı; “8’inci sınıftaydım. Burdur’da okuyordum. Ortaokulda yarışmalar yapılıyordu. Fena bir öğrenci değildim. Matematik dersini severdim. İyi bir matematik bilgim vardı. TÜBİTAK kapsamında düzenlenen bir yarışma için 3 kişi seçildi. Biri bendim. 1983 yılında yarışma kapsamında ilk defa Antalya’ya gelip, Antalya Lisesi’nde sınava girdim.” şeklinde konuştu.


İşimi Severek Yapıyorum
Öğrencilerden gelen Valilik mesleğini sevip sevmediği sorusunu yanıtlayan Vali Yazıcı şunları söyledi: “İşimi seviyorum. İnsanlara dokunmak, onlarla uğraşmak hoşuma gidiyor. Her işin belli zorlukları tabi ki de vardır. Ama ben işimi severek yapıyorum. Sorumluluğu ağır bir işim var. Bunun farkındayım. İnsanlarla ilgilenip onların sorunlarını çözebilmek benim için dünyanın en güzel işi. İnsanların sorunlarını, problemlerini çözmeyi, onlara yardımcı olmayı seviyorum. Fakir fukaraya dokunmak, onlara yardımcı olabilmek benim için çok önemli. Bu çok mutluluk verici.”


Bu Anketi Yaklaşık 350-360 Okulda Yaptım
Karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden etkinlikte öğrencilere onları en çok neyin rahatsız ettiğini soran Vali Yazıcı; “Şimdi sizlerle bir anket yapmak istiyorum. Sizi en çok rahatsız eden şey ne? Bu anketi şimdiye kadar Rize ve Balıkesir dâhil olmak üzere 350-360 civarında okulda yaptım. En çok rahatsız olunan konu %70 civarı yalan söylenmesi çıktı. Bu konuyu sizlerle de biraz tartışmak istiyorum. Gençlerimiz bu konudan rahatsız. Bu beni mutlu ediyor. Fakat toplum olarak rahatsız olduğumuz bu konuyu yine de yapıyoruz. Şunu unutmayalım ki eğer birine yalan söylersek karşıdaki kişiye de size yalan söyleme hakkı vermiş oluyorsunuz. Ben kendi adıma, Ersin Yazıcı olarak bu hakkı kimseye vermedim, akıl sağlığım yerinde olduğu sürece de vermeyeceğim. Bu hakkı verip vermemek sizin elinizde.” dedi.


Dostlarınızdan Biri Mutlaka Ama Mutlaka Kitap Olsun
Öğrencilere dostu arkadaştan ayıran özellikleri soran Vali Yazıcı; “Benim çok iyi bir dostum var. Beni hiç yalnız bırakmadı. Her anımda yanımda oldu ve sıkıntılı dönemlerimde beni farklı diyarlara götürdü. Onunla hemen hemen her gün buluşuyorum. Bugüne kadar bana hiç ihanet etmedi. Benim en yakın dostum kitap. Sizlerin de dostlarınızdan biri mutlaka ama mutlaka kitap olsun. Bu da Vali Amcanızın size nasihati olsun. Size asla yalan söylemez, doğru bildiğini söyler. Belki dertlerinizi çözmez ama dertli olduğunuz anda okuyunca sizleri dertlerinizden uzaklaştırır. Yaşamınızda az sayıda dostunuz olacak. Bu yüzden bunlardan biri mutlaka kitap olsun.” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerle sohbetin sonunda Vali Yazıcı, gençlerden kitap okuma sözü aldı.


Gençlerimizi Değerler Eğitimiyle İyi Birer İnsan Olarak Yetiştireceğiz
Öğrencilerle sohbetin ardından öğretmenlerle bir araya gelen Vali Ersin Yazıcı, gençlerin eğitimi noktasında değerler eğitiminin olmazsa olmaz olduğunun altını çizerek; “Bizler veliler olarak hepimiz çocuklarımızın doktor, mühendis yani kariyer meslek sahibi olmasını istiyoruz ama aynı anne baba belli bir yaştan sonra çocuğunun iyi bir insan olmasını istiyor. Bu yüzden bizler de eğitimin yanında öncelikli olarak gençlerimizi değerler eğitimiyle iyi birer insan olarak yetiştireceğiz. Gençlerimizin kalbine insana sevgiyi ve saygıyı yerleştirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Tarih: 27-04-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum