içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Uluslararası Cittaslow (Sakin ve Kolay Şehir) Ağına Finike de Katıldı

Yaşamın kolay olduğu sakin şehirlerin ortak buluşma noktası olarak nitelendirilen Uluslararası Cittaslow ağına üç yıldan fazla süren çalışmalar ve istişareler sonucunda Antalya’nın Finike ilçesi de layık görüldü.

Uluslararası Cittaslow (Sakin ve Kolay Şehir) Ağına Finike de Katıldı

Yaşamın kolay olduğu sakin şehirlerin ortak buluşma noktası olarak nitelendirilen Uluslararası Cittaslow ağına üç yıldan fazla süren çalışmalar ve istişareler sonucunda Antalya’nın Finike ilçesi de layık görüldü. Polonya’nın Reszel şehrinde düzenlenen toplantıya Finike Belediye Başkan Yardımcısı Sıdıka Gökyar Kızılca, Meclis Üyesi Volkan Aydıner ve beraberindeki heyet ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi temsilcileri de katılarak Uluslararası Cittaslow Komite Başkanı Mauro Migliorini’den sertifika aldılar.
Finike Belediye Başkan Yardımcısı Sıdıka Gökyar Kızılca, “Uluslararası Cittaslow ağına ve beraber fikir alışverişi yapma fırsatı bulduğumuz bu birlikteliğe dahil olan 22. ilçe olmaktan gurur duyuyoruz. Çalışmalarını üç yıldan fazla zamandır yürüttüğümüz bu projede bizlerle iş birliği yapan Antalya Büyükşehir Belediyemize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Doğal, kültürel ve tarihi güzelliklere sahip cennet Finikemizin ‘sakin şehir’ olarak nitelendirilmesinden gurur duyuyor, Finikemizin adını tüm dünyaya duyurmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Almış olduğumuz bu sertifika ile birlikte ilçemizi hak ettiği turizm noktasına hep beraber taşıyacağız.” dedi.


Antalya’da Bu Birlikteliğe Dahil Olan Tek İlçe Finike
Türkiye’de toplamda 17 ilin 21 ilçesi Cittaslow ağına dahilken, Antalya’nın ilçelerinden sadece Finike belirlenen kriterleri yerine getirerek ‘sakin şehir’ unvanı aldı. Böylelikle Finike’nin kültürel ve tarihi yapısı, doğal güzellikleri ve kendine özgü tatları uluslararası birliktelikle adını tüm dünyaya duyuracak.


Başkan Geyikçi, Finike’nin Tanıtımına Hız Kesmeden Devam Ediyor
Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, İstanbul’da katılmış olduğu EMITT 26. Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Tarım Fuarı’nın hemen ardından Mosbach Belediye Başkanı ve heyetini Finike ilçesinde ağırlamıştı. Hız kesmeden Finike’nin tanıtımı için yapılan çalışmalara Cittaslow ağı da dahil oldu. Fuar ve ziyaretlerin, ilçenin tanıtımı ve gelişimine büyük katkı sağladığını belirten Başkan Geyikçi, “Cittaslow sertifikamızla birlikte sakin şehir Finike olarak, Türkiye’nin en büyük tarım fuarını 26-29 Nisan’da tekrardan vatandaşlarımızın ziyaretine açacağız. Finike’nin kültür ve tarımının ön plana çıkacağı bu organizasyona tüm halkımız davetlidir.” dedi.

Tarih: 16-04-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum