içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Türkiye kırmızı listeden çıktı!

Koronavirüs salgınının olumsuz etkileri tüm dünyada hızla azalıyor. Bunun sonucu olarak yoğun bir turizm sezonu geçiren Türkiye’ye müjdeli bir haber daha geldi. İngiltere, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında kısıtlama uyguladığı seyahat listesinden (kırmızı liste), Türkiye'yi 22 Eylül itibariyle çıkardı.

Türkiye kırmızı listeden çıktı!

Koronavirüs salgınının olumsuz etkileri tüm dünyada hızla azalıyor. Bunun sonucu olarak yoğun bir turizm sezonu geçiren Türkiye’ye müjdeli bir haber daha geldi. İngiltere, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında kısıtlama uyguladığı seyahat listesinden (kırmızı liste), Türkiye'yi 22 Eylül itibariyle çıkardı. Bu tarihten itibaren İngiltere’den ülkemize gelecek misafirlere "seyahat sonrası zorunlu otel karantinası” uygulanmayacak. Bu haber sonrasında İngiliz turistlerin ülkemizde tercih ettikleri bölgelerde rezervasyon yoğunluğu hızla artmaya başladı. Özellikle Muğla bölgesinde ciddi bir hareketlilik söz konusu oldu. Bununla birlikte sezonun sene sonuna kadar uzaması da tekrar gündeme geldi.

 
YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, kararın ardından İngiltere'den bölgeye yapılacak uçuşlar için görüşmelere başladıklarını söyledi. İlk uçuşların 23 Eylül itibarıyla başlayacağını aktaran Güvenç, Ekim ve Kasım aylarında bir hareketlilik yaşanmasını beklediklerini dile getirdi.
 
Önümüzdeki günlerde, yeni normalimizde turizm sektörünün hızla artış göstereceği aşikar. Bu sürece fuarların da çok büyük bir katkısının olması bekleniyor. Öyle ki beklenen bu etki şimdiden kendisini hissettirmeye başladı.
 
FUARLARIMIZLA GERİ DÖNDÜK!
Antalya’da fuar hareketliliği, 22-25 Eylül tarihlerinde gerçekleşen, Süs Bitkileri Peyzaj, Bahçecilik ve Üretim Teknolojileri Fuarı ile başladı. ANFAŞ - Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen ilk fuarın ardından, diğer fuarların hazırlıkları da tüm hızıyla devam ediyor. Ardı ardına yapılacak olan fuarların bir diğeri ise BEAUTIYLIFE EXPO, 30 Eylül 2021 tarihinde başlayacak. Ardından 13-15 Ekim 2021 tarihinde gerçekleşecek olan EIF-Enerji Teknoloji Fuarı diğer fuarları takip ediyor olacak.
 
FUARLARIMIZIN HO-RE-CA SEKTÖRÜNE KATKISI ÇOK OLACAK
Ülkemizde birçok kısıtlamanın kalkmasının ardından hareketlenen turizm sektörü, diğer ülkeler tarafından getirilen kısıtlamaların da kalkması ile birlikte iyileşme sürecine devam ediyor. Hükümetinde bu konuda iyileştirme stratejileri belirlemesi sektörün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oluyor.
 
Yoğun talepler doğrultusunda HO-RE-CA sektörünün ihtiyaçları da günden güne artmaya devam ediyor ve sektörü ileriye dönük yatırım yapmaya teşvik ediyor. HO-RE-CA sektörünün adeta bir buluşma noktası olan ANFAŞ, fuarları ile birlikte tüm ihtiyaçları karşılamak için gün sayıyor. ANFAŞ 32. Uluslararası Hotel Equipment Fuarı ve 28. Food Product Fuarı’na sayılı günler kaldı. Siz de bu dev organizasyonda yerinizi almayı unutmayın.
 
Pandemiye rağmen turizmde yakaladığımız başarıları güvenli organizasyonlarla fuarlarda da yakalamaya devam edeceğiz.  Turizmin başkenti olan Antalya’ da sektörün en büyük fuarı  18 – 21 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek.  Sizler de 32. Uluslararası Anfaş Hotel Equipment Fuarı ve 28. Uluslararası Anfaş Food Product Fuarı için yerinizi almak için geç kalmayın.

Tarih: 27-09-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum