içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi'nin TEAM+S takımları, ABD'deki büyük finallere katılmaya hak kazandı

Türkiye'nin özel yetenekli çocuklara yönelik eğitim veren ilk lisesi TEVİTÖL’ün TEAM+S takımları, her yıl olduğu gibi bu yıl da gösterdikleri üstün başarılarla haziran ayı sonunda ABD’de yapılacak finallerde ülkemizi temsil etmeye hazırlanıyor!

Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi'nin TEAM+S takımları, ABD'deki büyük finallere katılmaya hak kazandı

Türkiye'nin özel yetenekli çocuklara yönelik eğitim veren ilk lisesi TEVİTÖL’ün TEAM+S takımları, her yıl olduğu gibi bu yıl da gösterdikleri üstün başarılarla haziran ayı sonunda ABD’de yapılacak finallerde ülkemizi temsil etmeye hazırlanıyor! TEVİTÖL’ün TEAM+S takımları, dünyanın dört bir yanından öğrencilerin oluşturduğu yaklaşık 600 takımın katılımıyla gerçekleşen uluslararası TEAMS (Tests of Engineering Aptitude, Mathematics, and Science) yarışmasının Türkiye ayağında 2. ve 3. olarak finallere katılmaya hak kazandılar.

Türkiye’nin dört bir yanından akademik potansiyeli yüksek olan çok yönlü öğrencilere, odaklı bir eğitim müfredatı geliştiren Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi’nin (TEVİTÖL), uluslararası kabul görmüş bir özel yetenek testiyle seçilen öğrencileri, eşine az rastlanır başarılara imza atmaya ve ülkemizi uluslararası alanlarda gururlandırmaya devam ediyorlar.

Makale yazımı, üst düzey STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) sorularının yer aldığı bir test çözümü ve yarışma kurulunun kriterleri doğrultusunda belirli bir soruna çözüm niteliğinde oluşturulan bir maket yapımını kapsayan üç aşamalı uluslararası bir yarışma olan TEAM+S, 30 yılı aşkın bir süredir Technology Student Association (TSA) tarafından ABD merkezli olarak düzenleniyor. Küresel düzeyde gençlerin mücadele ettiği en büyük STEM organizasyonlarından biri olan yarışma, öğrencilerin içlerindeki mühendislik ruhunu ortaya çıkarırken matematik ve bilimin dünyada nasıl farklar yaratabileceğini de gösteriyor.

TEVİTÖL’ün TEAM+S kulübü dört takımla katıldığı yarışmada, kurulduğu yıldan beri her sene gösterdiği üstün başarılarla ABD’deki büyük finallere katılmaya hak kazanıyor. 2018 yılında ABD’deki şampiyonada yarı finalist, 2019’da ise dünya ikincisi olarak Turkish American TV’ye röportaj veren TEVİTÖL’ün TEAM+S takımları, 2020 ve 2021’de ise Türkiye birincisi ve ikincisi olarak yarışmaya damgasını vurdu. Kulüp, 2022’de biri dünya birincisi, başka biri dünya ikincisi olan, bir başkası ise ilk 25’te yer aldı ve yarışmayı adeta domine ederek büyük finallere 3 takımla katılmaya hak kazandı.

Bu yıl ise TEAM+S kulübü takımlarından biri Türkiye ikincisi, diğeri ise üçüncüsü olarak maket tasarımı, kompozisyon bütünlüğü ve problem çözümündeki analitik düşünme becerileri gibi yetkinlikleriyle yine üstün bir başarı yakaladılar. Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük finallere davet edilen TEVİTÖL’ün TEAM+S takımları, haziran ayı sonunda ülkemizi ABD’de temsil etmeye hazırlanıyor. Ülke bazındaki yarışma sonuçlarının detayları, TSA’nın  "https://tsaweb.org/docs/librariesprovider2/2023-state-rankings/2023-hs-ranking-overall-state.pdf?sfvrsn=2814b382_2" internet sitesinde yer alıyor.

Tarih: 07-05-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum