içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Togg Şarj İstasyonları Turizm Sezonuna Yetiştirilecek

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Mart Ayı Meclis Toplantısında konuşan Başkan Fahri Özen, düzenlenen kampanya ile toplanan bağışlar sayesinde Gaziantep İli, İslâhiye İlçesi'ne ivedi olarak bir konteyner kent kurduklarını belirtti.

Togg Şarj İstasyonları Turizm Sezonuna Yetiştirilecek

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Mart Ayı Meclis Toplantısında konuşan Başkan Fahri Özen, düzenlenen kampanya ile toplanan bağışlar sayesinde Gaziantep İli, İslâhiye İlçesi'ne ivedi olarak bir konteyner kent kurduklarını belirtti.
KUTSO Mart Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Menderes Oktay başkanlığında, KUTSO Kumluca Merkez Hizmet Binası, Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Meclis Başkanı Menderes Oktay, Türk milleti olarak, acı dolu bir şubat ayı geçirdiklerini belirterek, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, zor şartlar altında hayatını devam ettirmeye çalışan vatandaşlarımıza da sabırlar diliyorum” dedi. Başkan Menderes Oktay açılış konuşmasının ardından, Şubat ayında yapılan çalışmalar hakkında meclisi bilgilendirmesi için, Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Özen’i Kürsüye davet etti.
KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Özen, Mart ayı meclis toplantısının, KUTSO camiasına ve bölgeye hayırlı olmasını dileyerek sözlerine şöyle devam etti;
“Değerli meclis üyesi arkadaşlarım, geçen ay ki meclis toplantımız, yaşanan deprem felaketinin hemen ardından gerçekleşmişti. Bu toplantıda deprem bölgesi için acilen neler yapabileceğimizi tartışmış ve yapabileceğimiz çalışmalar konusunda hızla adım atmak için karar almıştık.
Bu çalışmalardan birisi olan konteyner kent kampanyamız, üyelerimiz ve Batı Antalya halkından  ilgi gördü. Kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum. Kampanyamız sonunda toplanan 103 konteyner ve üretici firma tarafından bağışlanan 5 tanesi ile birlikte toplam 108 adet konteyner, hızla AFAD’ın yönlendirmesi ile Gaziantep ili, İslahiye İlçesi'ne ulaştırıldı. Burada, geçici görevle bölgede görevlendirilen Kumluca Kaymakamımız Sayın Tekin Erdemir’in gözetiminde, konteynerlerin kurulumu hızla devam ediyor. İnşallah birkaç gün içerisinde bölgedeki vatandaşlarımız, içerisine yerleşmeye başlayacak.
Depremden etkilenen vatandaşlarımıza deprem bölgesinin haricinde, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş İlçelerinde de yardımcı olmaya devam ediyoruz. Turizm sektöründe hizmet veren meclis üyelerimiz ile birlikte, bölgemizde geçici konaklayan vatandaşlarımız için, sürecin sürdürülebilir olması adına devlet kurumları ve sektör temsilcileri ile bir araya gelerek, istek ve önerilerimizi iletiyoruz.
Yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen, ülkemizde güzel gelişmelerin haberleri de gelmeye devam ediyor. Üst birliğimiz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ve değerli Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun organizasyonu ile hayata geçirilen Türkiye’nin Otomobili Girişim Gurubu (TOGG), Bu hafta satışa çıkıyor. Yüzde yüz elektrikli olarak üretilen otomobilimiz TOGG, artık ülkemiz caddelerinde boy gösterecek. Togg ile birlikte, daha birçok elektrikli otomobil markası da pazara hızlı bir şekilde girmeye hazırlanıyor. Biz de KUTSO olarak, bölgemizde elektrikli araç şarj istasyonu alt yapısını bir an önce oluşturmak adına çalışmalara başladık. Bu amaçla TOBB’un da ortağı olduğu TruGo ile gerekli anlaşmaları yaparak Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerimizde yüksek hızlı şarj istasyonları kurmak için, yer tespiti yaparak kurulum çalışmalarını başlattık. Turizm sezonu açılışına kadar istasyonlarımızı kurup, yöre halkının ve misafirlerimizin hizmetine sunmayı amaçlıyoruz.
Ayrıca, odamız tarafından yürütülen Kaş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Tropik Meyve Araştırma ve Yaygınlaştırma Merkezi ve coğrafi işaret çalışmalarımızda, süreç sevindirici bir şekilde devam ediyor.“
Başkan Fahri Özen’in konuşmasının ardından, Meclis Başkanı Menderes Oktay tarafından gündem maddelerinin oylamasına geçildi. Daha sonra Başkan Oktay, bu hafta doğum günü olan meclis üyelerinin doğum gününü kutladı.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

 

Tarih: 16-03-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum