içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Temiz bir dünya için birlik zamanı

18 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde Döşemealtı’nın bir çok noktasında farklı temizlik etkinlikleri düzenledi.

Temiz bir dünya için birlik zamanı

18 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde Döşemealtı’nın bir çok noktasında farklı temizlik etkinlikleri düzenledi.


SU ÜSTÜ VE ALTI TEMİZLENDİ
İlçede ilk etkinlik Döşemealtı Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri (ASSİM) Çevre Komisyonu ile birlikte Antalya’nın içme suyu kaynağı Kırkgöz’de yapıldı. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Nar Masa ekipleriyle birlikte ormanlık alanda temizliğe katıldı. Yine AKUT’un da yer aldığı Çevre Komisyonu üyeleri Döşemealtı Belediyesi ekipleriyle birlikte temizlik yaptı. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Altı Topluluğu dalgıçları ise Antalya’nın içme su kaynağından plastik atıklar, cam şişeler, masa, kapı ve inşaat atıkları çıkardı.


BAŞKANLAR DÖŞEMEALTI’NDA
Küresel bir çevre hareketi olan 18 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde ikinci adres ise Düzlerçamı ormanlık alanı oldu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) öncülüğünde orman yangınlarına dikkat çekmek ve kentlilik bilinci adına temizlik etkinliği düzenledi. Temizlik etkinliğinde hazır bulunan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, destek veren kurum ve kuruluşlar ile Ormanı Bölge Müdürü Vedat Dikici ve ekibine teşekkür etti.


“HERKESE TEŞEKKÜRLER”
Başkan Genç, 18 Eylül Dünya Temizlik Günü nedeniyle yapılan etkinliklerle ilgili konuşarak şunları söyledi; “İlçemizin farklı noktalarında birçok temizlik organizasyonuna ev sahipliği yapıyoruz. Başta geçtiğimiz ay yaşanan Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangını olmak üzere bu yıl çıkan yangınlar hepimizizn yüreğine ateş düşürdü. Ormanlarımızın bizlerin olduğu kadar binlerce tür canlıya ev sahibi olduğunu unutmayalım. Belediye ekiplerimiz hem Kırkgöz’de hem de ilçemizin bir çok noktasında yer alan ormanlık alanlarımızda temizlik çalışmaları yapıyor. Böyle bir günde yapılan çalışmalara katılan ve toplumsal bilincin gelişmesine destek olan herkese sonsuz teşekkür ederim.”

Tarih: 21-09-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum