içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Teksüt HORECA sezonunu Antalya’da açtı

Türkiye’nin en köklü süt ve süt ürünleri markası Teksüt, Antalya’da düzenlenen 29’uncu Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’na katılarak HORECA sektörü için ürettiği ürünleri tanıttı. Yurtiçi ve yurtdışında büyümeye katkı sağlayacak iş birliklerini hayata geçirmeyi hedefleyen Teksüt turizm, tatil ve konaklama dünyasının kalbi Antalya’da HORECA sezonunu açtı.

Teksüt HORECA sezonunu Antalya’da açtı

Türkiye’nin en köklü süt ve süt ürünleri markası Teksüt, Antalya’da düzenlenen 29’uncu Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’na katılarak HORECA sektörü için ürettiği ürünleri tanıttı.  Yurtiçi ve yurtdışında büyümeye katkı sağlayacak iş birliklerini hayata geçirmeyi hedefleyen Teksüt turizm, tatil ve konaklama dünyasının kalbi Antalya’da HORECA sezonunu açtı.

Evlerdeki sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan Teksüt, HORECA profesyonellerinin, otel ve restoranlardaki şeflerin de tercih ettiği süt ve süt ürünleri markası olarak öne çıkıyor. Beş yıldızlı oteller, restoranlar ve catering şirketlerinin de tercihini Teksüt lezzetleri oluşturuyor. Fuar kapsamında gerçekleştirilen görüşmelerde Akdeniz Bölgesi’nin yanı sıra İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinden gelen yeni bayilik teklifleri değerlendirilmeye alınırken, yurtdışından gelen iş birliği teklifleri de gözden geçiriliyor.

Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Özmen, Antalya Expo Center’da 20 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuarın kendileri açısından başarılı geçtiğini vurgulayarak 2022 yılında ihracat yaptıkları ülke sayısının 39’a çıkardıklarını, 2023 yılında bu sayıyı doğru iş birlikleri yaparak geliştirmek istediklerini söyledi. Özmen şöyle devam etti, “2022’de ihracat ağımızı genişlettik. Hem ihracat yaptığımız ülke sayısını hem de ihraç ettiğimiz ürün çeşidini artırdık. Bu alanda ciromuzu aylık 1 Milyon USD’nin üzerine çıkarttık. İhracatta yıllık ciromuz 10 milyon USD’nin üzerinde gerçekleşti. Teksüt olarak toplam ciromuz ise 2 milyar TL’nin üzerinde oldu. Bugün ihracat gelirlerimiz toplam ciromuzun yüzde 10’un üzerine çıktı. 2023 yılında da hem yurtiçinde hem de yurtdışında dengeli bir büyüme politikası ile sürdürmeye devam etmek istiyoruz.” dedi.

Teksüt Satış ve Pazarlama Direktörü Murat Keleş, Antalya’daki turizm canlılığının ulusal ve uluslararası ziyaretçilerin yarattığı taleple birlikte Teksüt ürünlerinin oteller, restoranlar ve catering firmalarından büyük talep gördüğünü belirtti. Yaşanan talebin karşılanması ve HORECA sektörüne yönelik ürünleriyle Teksüt’ün fark yarattığını sözlerine ekleyen Keleş, “Amacımız turizmin başkenti olan Antalya’daki otellerde ve restoranlardaki pazar payımızı büyütmek. Otel ve restoranlardaki şeflerle birlikte otellerde konaklayan misafirlerle Teksüt kalitesini buluşturmak. Bunun yanı sıra Türkiye’de birlikte yol alabileceğimiz bayiler ile ürünlerimizi sofralara taşımak.” dedi.

Tarih: 04-02-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum