içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Tehlikeli madde taşımacılığı eğitim gerektiriyor

CHP Milletvekili Gürer’in önergesine Bakan Karaismailoğlu yanıt verdi…

Tehlikeli madde taşımacılığı eğitim gerektiriyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ülkemizde Tehlikeli Madde Taşımacılığı eğitimi veren 83 eğitim kurumu olduğunu açıkladı.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tehlikeli madde sürücülerine verilen eğitimlerle ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yazılı soru öneresi verdi.
Gürer, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:
“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenen tehlikeli madde sürücü eğitim yönetmeliği kapsamında kaç sürücüye eğitim verilmesi planlanmaktadır?
Daha öncesinde belgesi iptal edilenler söz konusu eğitime katılmaları halinde belgeleri yeniden verilecek midir?
Verilen belgelerin geçerlilik süresi nedir?
Belge alma başvurusunda bulunup belge alamayan tehlikeli madde taşıyıcısı bulunmakta mıdır?”
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tehlikeli Mal Taşımacılığı eğitimlerinin; Bakanlıkları tarafından yetkilendirilen 83 adet Tehlikeli Madde Taşımacılığı Eğitim Kuruluşu tarafından verildiğini belirterek, “Eğitimlerin planlaması eğitim kuruluşlarına sertifika almak isteyen sürücülerin başvuru durumuna göre bu kuruluşlar tarafından yapılmaktadır” dedi.
Bakan Karaismailoğlu, “Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı ve Tehlikeli Mal Taşımacılığı Sürücü Eğitimi Yönetmeliği”ne göre; SRC-5 (Tehlikeli Madde Taşımacılığı Sürücü Belgesi) Belgesi alacak kişilere, gerekli şartları karşılaması halinde İdare tarafından 5 yıl geçerliliği olan, uluslararası anlaşmalara uygun belge veya sertifika düzenlendiğini de açıkladı.
 
Bakan Karaismailoğlu, SRC-5 belgesinin iptal edileceği haller ile uygulanacak usul ve esasların ise ilgili yönetmelikte açıkça belirlendiğini de sözlerine ekledi.

Tarih: 21-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum