içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Saadet Partili Kılıç sosyal yardımları Bakan Göktaş'a sordu

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç yapılan sosyal yardımlara ilişkin soru önergesi verdi.

Saadet Partili Kılıç sosyal yardımları Bakan Göktaş'a sordu

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç yapılan sosyal yardımlara ilişkin soru önergesi verdi. Kılıç'ın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın cevaplaması için verdiği soru önergesi şöyle:

"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ tarafından Anayasanın 98’inci ve İçtüzüğün 96 ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 07.12.2023


Şerafettin KILIÇ
Antalya Milletvekili

Son yıllarda yardıma muhtaç hale gelen kişi ve hane sayısında ciddi oranda artış meydana gelmiştir. Devletin vatandaşa sağladığı ayni ve nakdi yardımlar, gerekli hassasiyetler gözetilmezse farklı amaçlara hizmet eder hale getirilebilmektedir. Yardım yapılan kişi sayısındaki artış karşılığında, sosyal devlet anlayışı gereği yardıma muhtaçlık sorununu ortadan kaldırmayı amaçlayan çalışmalarınız merak edilmektedir.
Bu bağlamda;
    •    2022 ve 2023 yılları içerisinde Türkiye genelinde tek seferlik ve sürekli yardımlardan faydalanan kişi ve hane sayıları nedir?
    •    2007-2023 yılları arasında yıllık olarak kaç kişi ve hane hangi yardımlardan faydalandı? Bu yardımlar için ayrılan yıllık bütçe miktarları nedir?
    •    TC vatandaşı olmayan kişilere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bağlı kuruluşları aracılığıyla verilen yardımların toplam sayısı ve bu yardımlar için ayrılan bütçe miktarı nedir? (ASHB, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu, Aile Yardımı, Kömür Yardımı vb.)
    •    Sosyal yardımların SYDV tarafından denetimi nasıl yapılmaktadır? Denetim süreçleri ve mekanizmaları hakkında detaylı bilgi verir misiniz?
    •    2007-2023 yılları arasında Türkiye genelinde, Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki TC Yeşil Kartlı kişi sayısı kaçtır? Bu kişilere ödenen SGK prim tutarları yıllara göre ne kadardır?


    •    TC vatandaşı olmayan kişilerin Türkiye'deki sağlık giderleri ile ilgili olarak, Bakanlığınız bütçesinden yapılan ödemelerin toplam tutarı nedir? Bu destekten faydalanan kişi sayısı ve aktarılan bütçe miktarları 2007-2023 yılları arasında ne kadardır?
    •    TC vatandaşı olmadığı halde evde bakım aylığından faydalanan kişi sayısı nedir? 2020-2023 yılları arasında bu kişilere ödenen toplam bütçe miktarı nedir? Bu yardımların denetimi nasıl yapılmaktadır?
    •    Sosyal devlet olmanın gereği olarak, yardıma muhtaçlık sorununu ortadan kaldırmayı amaçlayan çalışmalarınız nelerdir? Bu konuda ilgili bakanlıklar ile iş birliği içerisinde yaptığınız ortak çalışmalar var ise bu çalışmalar nelerdir?

Tarih: 07-12-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum