içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Rektör Özkan başkanlığında GÜNKAF Dış Paydaş Toplantısı düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde ve 13 üniversitenin paydaşlığında düzenlenecek “Güney Kariyer Fuarı (GÜNKAF)” için Dış Paydaş Toplantısı düzenlendi.

Rektör Özkan başkanlığında GÜNKAF Dış Paydaş Toplantısı düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde ve 13 üniversitenin paydaşlığında düzenlenecek “Güney Kariyer Fuarı (GÜNKAF)” için Dış Paydaş Toplantısı düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonunda gerçekleştirilen Dış Paydaş Toplantısına Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Cengiz Toker, Genel Sekreter Ali Evren İmre, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Burcu Demirel, kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


FUARIN ANA TEMASI CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA YÜZLERCE FIRSAT
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda “Yetenek Her Yerde” temasıyla düzenlenen Bölgesel Kariyer Fuarları kapsamında yer alan Güney Kariyer Fuarı’mızın hazırlık toplantısı için bir aradayız. Kamu kurum ve kuruluşları ile iş dünyamızın siz değerli temsilcilerine toplantımıza gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyorum.” dedi.
GÜNKAF’ın 13 bölge üniversitesinin paydaşlığında gerçekleşeceğini söyleyen Rektör Özkan, “Fuara ikinci kez ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kapsamında, fuarımızın ana temasını “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Yüzlerce Fırsat” olarak belirledik. 2019 yılındaki fuarımızda 200 firma stant açarken, 20 bin öğrenci ve mezun kariyer yolculuklarını planlamak için fuarımıza katılmıştı. Biz bu fuarda hedefimizi yükselttik. 27-28 Şubat 2023 tarihlerinde Antalya Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek fuarımıza 300 firmanın ve 50 bini aşkın öğrenci ve mezunun katılımını bekliyoruz. Siz kıymetli dış paydaşlarımızın destekleriyle bu hedeflerimizi gerçekleştireceğimize hiç şüphemiz yok.” şeklinde konuştu.


DİPLOMA ARTIK BİR GARANTİ SAĞLAMIYOR
Gençlerin üniversite kapılarından daha iyi kariyer fırsatlarına ulaşabilmek hayalleriyle girdiğini belirten Rektör Özkan, “Yükseköğretime katılım oranı artarken, bizim de gençlerimizin bu hedeflerine ulaşmaları için imkanlar sunmamız gerekiyor. Önceliğimiz tabii ki nitelikli bir eğitim. Ancak tek başına bu da yeterli değil. Eskiden diploma sahibi olmak iyi bir iş sahibi olmak için neredeyse yeterliydi. Diploma artık bir garanti sağlamıyor. Öğrencilerimizi çalışma hayatına hazırlamamız, öğrencilik sürecinde iş dünyası ile temas etmelerini sağlamamız gerekiyor. Bu anlamda fuarımızın büyük bir rol oynayacağına inanıyorum. Fuarımız özellikle istihdam konusunda fırsat eşitliğinin sağlanması için çok önemli. Kariyer etkinliklerimiz katılımcı firmaların öğrenci ve mezunların CV’lerini toplayıp, onlarla mülakat yapmasıyla sınırlı olmayacak. Öğrencilere yönelik atölye çalışmaları, seminerler ve eğitimler de düzenleyerek öğrencilerimiz ve firmalar çok yönlü bir etkileşim içerisine girecekler. Bu tam bir kazan-kazan sürecidir. Hem öğrencilerimiz ve mezunlarımıza iş yaşamının kapıları açılacak, hem de kurumlarımız, şirketlerimiz nitelikli iş gücüne ulaşabilecek.” ifadelerini kullandı.


GÜNKAF.COM WEB SİTESİNDEN BİLGİ ALINABİLECEK
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Cumhurbaşkanlığı ile toplantılar yaparak GÜNKAF ile ilgili bilgi paylaşımında bulunduklarını söyledi. Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Burcu Demirel ise fuarın planlanması ve dış paydaşlar arasında düzenlenecek olan koordinasyon konusunda ve fuarda yer alacak olan kamu kurumları ve özel firmaların fuarda yer almalarının gençler için ufuk açıcı olacağını belirtti. Demirel, katılımcıların, kamu ve özel sektör paydaşlarının, öğrencilerin ve mezunların da günkaf.com web sitesinden bilgi alabileceğini sözlerine ekledi. Toplantı da dış paydaşların da görüşleri alınarak fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantı bilgi alışverişinin ardından son buldu.

Tarih: 29-12-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum