içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Rektör Özkan, Antalya Dayanışma Grubu ile bir araya geldi

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Dayanışma Grubu toplantısına katılarak iş insanlarının Akdeniz Üniversitesi ve son dönem projelerine ilişkin sorduğu soruları cevapladı.

Rektör Özkan, Antalya Dayanışma Grubu ile bir araya geldi

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Dayanışma Grubu toplantısına katılarak iş insanlarının Akdeniz Üniversitesi ve son dönem projelerine ilişkin sorduğu soruları cevapladı.

Antalya Dayanışma Grubu tarafından Hilton Otel de gerçekleşen toplantıya katılan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi hakkında bilgiler vererek göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdikleri projeleri de paylaştı. Antalya Dayanışma Grubu Başkanı Erdal Atılgan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen kahvaltıda iş insanlarının Akdeniz Üniversitesi ve son dönem projelerine ilişkin sorduğu soruları cevapladı.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’Nİ ANTALYA İLE BULUŞTURMAYA ÇALIŞTIM
Göreve geldikten sonra covid pandemisiyle karşı karşıya kaldıklarını ve bu dönemi başarılı bir şekilde atlattıklarını söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Akdeniz Üniversitesi Antalya’nın en köklü kurumlarından bir tanesi, çok güzide bir kurum.  Hem bilim üretmesi gereken hem eğitim veren Antalya’nın sorunlarına kulak kabartıp sorunlarına çözüm getirmesi gereken bir kurum, bunun yapmaya çalışıyoruz. Akdeniz Üniversitesi biraz kapalıydı Antalya’ya bunu yıkmaya çalıştım. Görev sürem zarfında Akdeniz Üniversitesi’ni Antalya ile buluşturmaya çalıştım. Antalya’yı da üniversiteye alıştırmaya çalıştım. Antalyalıların destek vermesi üniversiteyi farklı bir yere getirecektir.” şeklinde konuştu.
HEDEFİMİZDE İLK 500’E GİRMEK
Akdeniz Üniversitesi’nin kuruluş amacının eğitim vermek olduğunu söyleyen Rektör Özkan, “Biz göreve geldiğimizde Akdeniz Üniversitesi bin 700 bandındaydı üniversite sıralamalarında dünyada. Şu an binin altındayız. Bundan sonraki hedefimizde ilk 500’e girmek.” dedi.
TÜRKİYE’NİN İLK YEŞİL ENERJİLİ ÜNİVERSİTESİ OLACAĞIZ
Rektör Özkan, “Türkiye’nin ilk yeşil enerjili üniversitesi olacağız. Bin yüz dönüm arası tahsisi aldık Korkuteli’nde. 30 Megavatlık bir Güneş Enerji Santrali olacak. Hem bin yüz dönüm araziyi bulmak kolay olmadı hem de ikna etmek zor insanları, firmaları çünkü firmalar kazançlarına bakıyorlar ama kamunun da kazançlı olması gerekiyor. İlerleyen süreçte yapımına başlayacağız.” dedi.
OTOPARK SORUNUNU ÇÖZDÜK
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin otopark sorunu olduğunu söyleyen Rektör Özkan, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu sorunu çözdüklerini ve yakında zamanda açılışının gerçekleştirileceğini söyledi.
NAKİLLERİN ÜLKE SAĞLIK TURİZMİNE CİDDİ KATKISI OLDU
Sağlık turizmine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Rektör Özkan, “Biz 2010 yılında kol naklini yaptık. Bütün dünyada Türkiye, kol, yüz, rahim nakli deyince bir marka haline geldi. İnsanlar bu nakiller burada yapılıyorsa her şey yapılıyordur diye düşünüyorlar. Yüz, kol, rahim nakillerinde ve karaciğer, böbrek nakillerinde hakikaten Antalya ve Türkiye’nin sağlık turizmine çok ciddi katkılarda bulundu. Bunu göz ardı etmemiz gerekiyor.” dedi.
KANSER AŞISI VE YAPAY ORGAN ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ
Rektör Özkan “Altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanlığından aldığımız bütçe ile en kısa zamanda kanser aşısı ve yapay organ üzerinde çalışıyoruz. Bunları da en kısa zamanda Türkiye’ye kazandırmak istiyoruz. Hem bilimsel olarak hem eğitim olarak hem de sağlık alanında çok önemli bir proje. Çok önemli bilim insanlarımız var. Onkoloji alanında da transplantasyonda olduğumuz kadar iyiyiz.” ifadelerini kullandı.
Rektör Özkan, ilerleyen süreçte hastaların konaklayacağı 110 odalı bir tesisinde üniversite içerisinde açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.
TARIM TEKNOKETİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ
Antalya Teknokenti’nin Türkiye’de yedinci sırada olduğunu söyleyen Rektör Özkan, “Teknokentler kamu özel ortaklığı olan bir yer. İçerisinde birçok firma var. Üniversite ile beraber sektöre gerçekten ürün kazandıran yapılar. 101 teknokent var biz yedinci sıradayız. Antalya’da değil de Ankara’da olsaydık ilk beşi, ilk üçü zorlardık. Çünkü teknokentlerin sıralamasında cirolar önemli. Teknokentte en çok yazılım firması var. Antalya turizm ve tarım şehri olduğu için ikiye bölmeye karar verdik. Konulu teknokentler olsun dedik. Öyle olduğu zaman daha büyük firmaları çekebiliyorsunuz bünyenize. Bilişim Teknokenti ve Tarım Teknokenti olarak ikiye ayırdık. Aksu’daki üniversite arazimizde bir tarım teknokenti planladık. Şimdiden çok büyü firmalar. er kiralayıp arge yapmak için bizimle anlaşmalar yaptılar. Tarım Teknokentinin Antalya için muhteşem olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
GÜNKAF’A DAVET
Cuma günü gerçekleştirilecek olan Güney Kariyer Fuarına katılımcıları davet eden Rektör Özkan, Akdeniz Üniversitesi liderliğinde 14 üniversitenin katılımıyla 250 sektörün stant kuracağını ve öğrencilerle sektör temsilcilerinin bir araya geleceğini ifade etti.
Rektör Özkan, katılımcıların sorularına da tek tek cevap verdi. Toplantının sonunda günün anlam ve önemine binaen plaket ve hediye takdimi gerçekleştirilerek toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Tarih: 03-03-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum