içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Online eğitim fırsat eşitliği sağlıyor

Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler ve pandemi süreci eğitim dünyasında büyük bir dönüşümü beraberinde getirdi. Bu dönüşümle birlikte online eğitim giderek daha fazla önem kazanmaya başladı.

Online eğitim fırsat eşitliği sağlıyor

Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler ve pandemi süreci eğitim dünyasında büyük bir dönüşümü beraberinde getirdi. Bu dönüşümle birlikte online eğitim giderek daha fazla önem kazanmaya başladı. Online eğitimin en büyük faydalarından biriyse eğitimde fırsat eşitliğini sağlaması oldu. Teknoloji tabanlı eğitim alanında farklı iş modellerini aynı çatı altında toplayan ve bilgiye uçtan uca erişim sağlayan EdTech ekosistemi tonguçWORKS'ün İcra Kurulu Üyesi Tijen Armağan, 2014 yılından beri eğitimin erişilebilirliği, sürdürülebilirliği ve geleceğe uyumlu bir şekilde ilerlemesi amacıyla çalıştıklarını dile getiriyor.
 
Son yıllarda önemi daha çok artan online eğitim, coğrafi sınırları ortadan kaldırarak özellikle kırsal kesimlerde yaşayan ve kaliteli eğitim imkânı kısıtlı olan öğrenciler için büyük bir avantaj sunuyor. Online eğitimle; televizyon, bilgisayar ve tablet gibi teknolojik araçlara dahi gerek kalmadan yalnızca tek bir telefonla öğrencilere ulaşabilmek mümkün hâle geliyor.
 
Teknoloji tabanlı eğitim alanında bilgiye uçtan uca erişim sağlayan EdTech ekosistemi tonguçWORKS'ün İcra Kurulu Üyesi Tijen Armağan, tonguçAKADEMİ'nin çevrim içi eğitim hizmetleriyle, Türkiye'den ve dünyadan daha çok öğrencinin eğitime erişebilmesi açısından kritik bir rol oynadığını belirtiyor. 
 
EdTech, her koşulda eğitimin devam etmesini sağlayacak çözümler sunuyor
tonguçAKADEMİ'nin, eğitimin her çocuk için erişilebilirliğini ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla kurulan online eğitim temelli bir sosyal girişim olduğunu dile getiren Tijen Armağan, online eğitimin önemini şöyle dile getiriyor: “EdTech sektörü hızla büyüyor ve 2030 yılında 348 milyar dolar değere ulaşması bekleniyor. Özellikle K-12 seviyesinde eğitime değer ve sürdürülebilirlik kazandırmak için geleceğin en önemli unsurlarından biri olarak konumlandırılan EdTech; eğitimin etkileşimli bir şekilde devam etmesini sağlayacak çözümleri de sunuyor. EdTech sayesinde öğretmenler öğrencilerine daha fazla destek sağlarken aynı zamanda öğrencilerle etkileşimlerini artırabiliyor. tonguçWORKS olarak çevrim içi eğitim hizmetlerimizin yanında tüm kaynak kitaplarımızı da mobil eğitim uygulamamız TATS ile birleştirerek fijital (fiziksel ve dijital) hale getiriyor ve öğrencilerimize sunuyoruz” diyor.
 
“Türkiye'yi de küresel EdTech pazarında etkili bir ülke haline getireceğiz”
Yeni bir öğrenme türü olan asenkron öğrenmeyle, öğrencilerin istedikleri zaman istedikleri yerden kendi programlarına ve hızlarına göre öğrenme süreçlerini ilerletebileceklerini belirten Tijen Armağan, “Bunun yanı sıra canlı ve video ders anlatımları, veri analizi, kişiselleştirme, oyunlaştırma, yapay zekâ teknolojileri, çevrim içi modda pratik sınavlar, dijital kitap, fijital kitap, AR (artırılmış gerçeklik) ve VR (sanal gerçeklik) teknoloji tabanlı uygulamalarla öğrencilerin düşük maliyetli ve uzman seviyesinde kurs eğitimi alabilecekleri çözümler, eğitim sektörünün yeni trendleri arasında yer alacak. Bir yandan eğlenirken bir yandan öğrenilebilen ve sosyalleşilebilen bir eğitim anlayışı yaygınlaşacak. Dünyadaki bu gelişmeler çerçevesinde, bu alanda Türkiye'nin en önde gelen markası tonguçWORKS olarak Türkiye'yi de küresel EdTech pazarında etkili bir ülke haline getirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Tarih: 05-12-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum