içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ömer Başkan’dan 5 yıldızlı Aşevi

Korkuteli Belediyesi tarafından yaptırılan, günlük 5 bin kişilik yemek kapasiteli Aşevi bugün öğlen Cuma namazından önce dualarla açıldı.

Ömer Başkan’dan 5 yıldızlı Aşevi

Korkuteli Belediyesi tarafından yaptırılan, günlük 5 bin kişilik yemek kapasiteli Aşevi Cuma namazından önce dualarla açıldı.
Uzunoluk mahallesi Hz. Hamza Camii yanında bulunan Korkuteli Belediyesi Osman Önal Aşevi'nin dualarla açılışı yapıldı. Açılışa; Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Korkuteli Kaymakamı Resul Özdemir, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

 

 

Aşevi açılışında konuşan Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek; Sayın valim, değerli protokol ve her protokolün üstündeki aziz milletimiz ve değerli Korkutelililer, hepiniz sevgi ile saygı ile selamlıyorum. Aşevimizin açılışına hoş geldiniz. Sağ olsun Osman Amcamız bu camiyi yaptırırken belediyemize ait olan bu arsada kaba inşaat olarak bir aşevi planladığını söyledi. Biz de o zaman biz yapalım ve sizin adınızı verelim dedik. Gezince göreceksiniz, mutfağı 5 yıldızlı otel kalitesinde günlük 5 bin kişiye yemek verebilecek kapasitede. Aşçılarımız ve personelimiz tüm eğitimlerini tamamladılar. Aşevi iki şekilde çalışacak. Birincisi; 12 ay boyunca hayırseverlerimiz bir yardım yapmak istediklerinde gelip Cumhureli’nin bugün ki yemeği neyse karşılamak istiyoruz diyerek  o gün ki menünün malzeme listesini alarak menü maliyetini karşılayabilirler. Bizde onların adına yemeği ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız.  İkincisi; Ramazanı Şeriflerde iftar vermek isteyen hayırseverlerimiz bize gelip ben hem eşime dostuma iftar vereceğim hem de ihtiyaç sahiplerini de ağırlamak istiyorum diyerek yine malzemelerini alarak burada ağırlayabilirler. Katkılarından dolayı Hacı Osman Önal ve ailesine, aşevi yapımında emeği geçen belediye personelimize teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu. 

 

 

Ardından kürsüye gelen Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin; “  Değerli Kaymakamım, değerli başkanım, değerli siyasi parti temsilcileri, bugün burada güzel insanlarla güzel bir işin içinde olmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirerek başlamak istiyorum. Bildiğimiz gibi genel olarak belediyeler alt yapı, yol gibi hizmetler yaparlardı. Ama artık belediyeler doğrudan insana temas eden projeler yapıyorlar İşte sosyal belediyecilik budur. Bugün burada aşevinin açılması ile sıcak bir kap yemeğe ihtiyacı olan vatandaşlarımıza o yemeği ulaştırmak ve vatandaşlarımızın sofralarına sizlerin gönlünden çıkan yardımları ulaştırmak çok güzel belediyecilik hizmeti. Onun için Korkuteli Belediye Başkanımızı ve ekibini kutluyorum.” Dedi.

İlçe Müftüsü Mustafa Kızmaz tarafından yapılan duaların ardından aşevi açılışı yapılarak yemek ikramında bulunuldu.

Tarih: 03-04-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum