içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Okul Öncesi Eğitim Kurumları Federasyonu kuruldu

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Hatay, İstanbul, Kocaeli ve Konya gibi farklı şehirlerden 11 Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Dernekleri bir araya gelerek Tüm Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Çocuk Kulüpleri Dernekleri Federasyonu (TOKEFED) kuruldu.

Okul Öncesi Eğitim Kurumları Federasyonu kuruldu

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Hatay, İstanbul, Kocaeli ve Konya gibi farklı şehirlerden 11 Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Dernekleri bir araya gelerek Tüm Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Çocuk Kulüpleri Dernekleri Federasyonu (TOKEFED) kuruldu. Federasyonun Kurucu Başkanı olarak seçilen Antalya Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Nilay Akbaş, federasyon olarak bir farkındalık yaratmak amacıyla bir araya geldiklerini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel anaokulları ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kreş, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerinin yer aldığı TOKEFED’in bu eğitim kurumlarındaki kalite standartlarının yükselmesi ve bu alanda toplum bilinci oluşturmasını amaçladıklarını ifade eden Kurucu Başkan Akbaş, “Bizler ilgili bakanlıklarımızla işbirliği içerisinde yer alarak hem eğitimin kalitesini yükseltmek hem de sektörel sorunlarımıza daha etkin bir şekilde çözüm üretmek için bu yola çıktık. Federasyonumuz bu misyonunun yanı sıra uluslararası alanda akademik çalışmalar da yürüterek projeler üretecek ve proje ortaklıkları gerçekleştirecektir. Bizler biliyoruz ki toplumsal yükselme eğitim ile başlar bu eğitimin de ilk adımı bizim üyelerimizde atılıyor. Ne kadar kaliteli bir eğitim sunar çocuklarımıza ne kadar güçlü temeller kurabilirsek geleceğimiz de o kadar sağlam olacaktır” dedi.
Sözlerinin sonunda federasyonun çalışmalarında destek olan herkese teşekkür eden Başkan Nilay Akbaş, “Umuyorum federasyonumuz eğitim camiasına faydalı çalışmalar yapacak. Tüm paydaşlarımıza ve destek olan devlet yetkililerimize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Tarih: 14-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum