içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Müze Gibi Okul

Okul Finike’nin dağ sırtında, Finike’ye tepeden bakan bir yamaçta. Turunçova yolu üzerindeki Yeşilyurt Mahallesi’nde...

Müze Gibi Okul

- İyisi mi bu okula mutlaka bir gelin

Bence Burayı Keşfedin: Finike’de Kayıp Hazine..

Bu okul başka bir okul,
ev konforunda,
özel gibi bir devlet okulu..

Okul yöneticilerinin dediği gibi;
“bir okuldan daha fazlası…”

Okul Finike’nin dağ sırtında, Finike’ye tepeden bakan bir yamaçta. Turunçova yolu üzerindeki Yeşilyurt Mahallesi’nde.
Baktığınızda hayret edeceğiniz bir özveri saklı burda. Okulun 2018’de ‘Proje Okul’ olması ile sınavla öğrenci alan bir eğitim kurumu haline geldi. Ardından Lise bünyesine ortaokul dahil edilerek ortaokula da sınavla öğrenci alınmaya başlandı.
Bu süreçten sonra okulun içeriği de değişmeye başladı. Temel anlayış: “eğitim kurumuna öğrencilerin aidiyetini arttırmak.” Tam da bu aşamada Müdür Yardımcısı İlhan SEVİM ve ekibi devreye giriyor. Geceli – gündüzlü kocaman bir emeği anlatmaya dil gerçekten kafi değil..
İyisi mi bu okula mutlaka gelin, çok şey öğreneceksiniz. “Başka okullarda kapı boyanınca basına çıkıyor, bu okul yeniden inşa ediliyor bakan yok..” Bu özveri geceleri gündüze katan bir çabanın bir sonucu. Bu okulda neler mi var..?
 Neler yok ki: Değme cafelere taş çıkaran ortamlar, lüx bir lokanta ferahlığında yemekhane, tarihin izlerini taşıyan Tarih koridoru, okumayı şevklendiren Edebiyat Koridoru, Resim ve beceri Atölyesi, Otantik Akıl Oyunları, şelaleli ve Şömineli Okuma Salonu, Tematik Koridorları ile burası adeta yaşayan bir müze...
Mehmet ALPTEKİN / FİNİKE

Tarih: 22-12-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum