içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Muammer Aksoy memleketi İbradı'da anıldı

Ankara'da 31 Ocak 1990'da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren hukukçu ve siyaset adamı Prof. Dr. Muammer Aksoy, ölümünün 32'inci yıl dönümünde memleketi İbradı İlçesi'nde törenle anıldı.

Muammer Aksoy memleketi İbradı'da anıldı

Ankara'da 31 Ocak 1990'da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren hukukçu ve siyaset adamı Prof. Dr. Muammer Aksoy, ölümünün 32'inci yıl dönümünde memleketi İbradı İlçesi'nde törenle anıldı.


İbradı Belediyesinin Muammer Aksoy Kültür Merkezinde düzenlediği anma törenine İbradı Belediye Başkanı Av. Serkan Küçükkuru, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İbradı Muammer Aksoy Şube Başkanı Hüseyin Kuyucu, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)  Manavgat İlçe Başkanı Yaşar Bulut,  Memleket Partisi Antalya İl Başkanı Hüseyin Baraner, CHP Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal Adına Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Serpil Üstün ve vatandaşlar katıldı.
Anma programında konuşma yapan İbradı Belediye Başkanı Av. Serkan Küçükkuru, “Atatürkçü düşünceyi yok edemeyeceksiniz. Mustafa Kemal Atatürk'ün ideolojisini yok etmeniz imkânsız. Atatürk'ün ideolojisini yok etmekti ve amaçları hep bu idi.
Mustafa Kemal Atatürk'ü   bir komutan olarak değerlendirip,  tarihte yerini aldı diye düşünen güruh! Mustafa Kemal Atatürk'ün sadece bir komutan olarak değil Türk Milletinin ideolojisini yazdığını unutmayın nedenle onun fikirlerini yaşatan ve hep ileriye götüren nice Muammer Aksoylar hep olacak. Onları  öldürerek Mustafa Kemal Atatürk’ün ideolojisini yok edeceğinizi mi sandınız?  Mustafa Kemal’in askerlerini öldüren emperyalistler ve onların her zaman bu ülkede yaşayan işbirlikçileri buradan İbradı'dan size bir kez daha sesleniyoruz.  Siz dün vardınız yeni yüzlerinizle hep olacaksınız. Sizin karşınızda mücadele eden ve  onun ruhunu ilelebet yaşatacak olan biz  Atatürk'ün askerleri fırsat buldukça sizlerin boyunlarınızı vurmaya ant içtik. Mustafa Kemal’in askerlerini öldürerek bitiremezsiniz. Bu nedenle fikirler ölmez. Mustafa Kemaller ölmez, Muammer Aksoylar ölmez, Uğur Mumcular ve diğerleri ölmez. Buradan İbradı’dan bir kez daha ant içiyoruz. Tarihimizde hiç olmadığı kadar bu son zamanlarda cesaretlenip Atatürk'e dil uzatan  bu güruhun dünyalarını başlarına yıkacağız.  Onları cesaretlendirenlerden de hesap soracağız
“Umutsuz durum yoktur, umutsuz insan vardır. Ben umudumu hiç kaybetmedim” diyordu Mustafa Kemal Atatürk.
Atatürk' ün yolu; umut, vicdan, akıl, bilim ve fendi. Öyle olduğu için; hem yedi düveli, hem de cehaleti yendi. Manevi mirası, bilimdi.
"Hayatta en hakiki mürşit bilimdir." Dedi.
Yolumuz, vicdanla denetlenen bilim yolu olursa; o zaman ölmez hiçbir zaman Muammer Aksoylar.
İbradı’lı Cumhuriyet Devrimi şehidimiz Muammer Aksoy hocamızı ve tüm devrim şehitlerimizi saygı ile anıyorum. Ruhları şâd olsun” ifadelerinde bulundu.

Tarih: 02-02-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum