içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Metro Türkiye, Antalya mağazasında Metro Fast ile temassız ve hızlı dijital alışveriş deneyimi sunuyor

METRO FAST ÇÖZÜMÜ, 100 MİLYON TL YATIRIM İLE 20 MAĞAZADA DAHA KULLANIMA AÇILDI

Metro Türkiye, Antalya mağazasında Metro Fast ile temassız ve hızlı dijital alışveriş deneyimi sunuyor

Metro Türkiye’nin hızla yaygınlaşan ve Antalya mağazasında da hayata geçirdiği Metro Fast çözümü ile müşteriler alışverişlerini ürünlerini kasa bandından geçirmeden ve ödeme için uzun kasa kuyrukları beklemeden gerçekleştirebiliyor.
Makine öğrenimi teknolojisi ile alışverişin hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlayan ve Türkiye’de bu yönü ile bir ilk olan Metro Fast ile Antalyalı müşteriler, ürünlerini mobil uygulama üzerinden barkod okutarak alışveriş arabalarına ekleyebiliyor ve alışverişin sonunda saniyeler içinde sepetin doğrulamasını yaparak doğrudan ödeme yapabiliyor.
Müşterilerden büyük ilgi gören Metro Fast, hizmete sunulduğu Metro Türkiye mağazalarında yaklaşık 1,5 yılda 100 bine yakın kişi tarafından kullanıldı.

30 yıldır müşterilerine güvenilir bir alışveriş deneyimi sunma amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam eden Metro Türkiye, dijitalleşme yolunda sunduğu yeni çözümü Metro Fast’i mağazalarında yaygınlaştırmaya devam ediyor. Bu yıl itibarıyla Antalya mağazasında da müşterilere sunulan Metro Türkiye’nin bu çözümünü kullanan mağaza sayısı böylelikle 20’ye yükselmiş oldu. Yıl sonuna kadar da tüm mağazalarda açılması hedefleniyor.  

Metro Fast çözümü müşteriler tarafından da büyük ilgi görüyor. Metro Fast, hizmete sunulduğu Metro Türkiye mağazalarında yaklaşık 1,5 yılda 100 bine yakın kişi tarafından kullanıldı. İlk kez kullanan her iki kişiden biri de bu çözümü bir kez daha tercih ediyor. Bu yoğun ilginin en önemli nedenlerinden birisi uygulamanın alışverişlerde sunduğu kolaylık olarak göze çarpıyor.  Bu yeni çözüm ile müşteriler, Metro Fast mobil uygulamasını telefonlarına indiriyor ve alışveriş sırasında satın alacakları ürünlerin barkodlarını bu uygulama ile okutarak alışveriş arabalarına ekliyor. Tüm ürünleri aldıktan sonra alışveriş arabalarını elektronik kontrol noktası adı verilen bölüme yerleştirerek, ürünlerin doğrulamasını makine öğrenmesi sayesinde saniyeler içinde sağlıyor ve ürünleri kasa bandından geçirmeden ödeme noktasına ulaşabiliyor. Ödeme işlemini de yapan müşteriler, alışverişlerini hızlı, kolay ve temassız bir şekilde tamamlayabiliyor. Müşteriler ayrıca Metro Fast uygulaması sayesinde alışveriş toplam tutarını kasaya gelmeden görüp kontrol edebilecekleri gibi alışverişleri boyunca kendilerine sunulan özel fiyatları da takip edebiliyor.

 

“Metro Fast’i bu yıl tüm mağazalarımızda uygulamayı hedefliyoruz”
Metro Fast uygulamasıyla ilgili açıklamada bulunan Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, “Modern tüketici, zamandan tasarruf edeceği ve en verimli şekilde hizmet alabileceği bir yöntem arayışında. Biz de fiziksel ve dijitalin harmanlandığı, fijital olarak adlandırdığımız bir yaklaşımla fiziksel alışveriş deneyimi ile dijital dünyanın kolaylık ve hızını bir araya getiren çözümler sunuyoruz. Bu kapsamda 100 milyon TL’den fazla yatırım kararıyla hayata geçirdiğimiz Metro Fast çözümümüzü özellikle pandemi ile artan hızlı, kolay ve temassız alışveriş ihtiyacını karşılamak üzere yaygınlaştırmaya devam ediyoruz. Müşterilerimizin kasada bekleme dönemini bitiren ve alışveriş için toplamda harcanan süreyi dakikalara düşüren böylesi önemli bir uygulamayı Antalya’daki müşterilerimizin kullanımına sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Hedefimiz bu yıl itibarıyla Türkiye genelindeki tüm mağazalarımızda bu çözümümüzü müşterilerimizin kullanımına sunmak. Metro Türkiye olarak, müşterilerimizi sürekli dinleyerek, anlayarak onlar için en iyi deneyimi sunmakla kalmayacak, beklentilerinin de üzerinde bir deneyim yaşatma hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Antalya’nın yanı sıra Metro Fast çözümünün kullanıldığı diğer Metro Türkiye mağazaları ise şunlar: İstanbul’da Bayrampaşa, Büyükçekmece, Güneşli, Kâğıthane, Kozyatağı, Merter, Pendik, Ümraniye; Ankara’da Batıkent, Etlik, Mamak; İzmir’de Gaziemir; Bursa’da Nilüfer; Muğla’da Bodrum; Adana, Denizli, Eskişehir, Gaziantep ve Mersin.

Uygulama, iOS ve Android mobil uygulama mağazalarında Metro Fast ismi ile aratılarak indirilebilir.

Tarih: 09-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum