içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Manavgat Belediyesi ve TÜRÇEV'den sahil temizliği

Manavgat Belediyesi ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV, deniz çöpleriyle mücadele etmek, doğanın ve sahillerin daha bilinçli kullanılmasını sağlamak amacıyla Sorgun Boğaz Sahili’nde çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdi.

Manavgat Belediyesi ve TÜRÇEV'den sahil temizliği

Manavgat Belediyesi ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV, deniz çöpleriyle mücadele etmek, doğanın ve sahillerin daha bilinçli kullanılmasını sağlamak amacıyla Sorgun Boğaz Sahili’nde çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdi. Avrupa Çevre Ajansı tarafından TÜRÇEV’e verilen Deniz Çöpleri İzleme Programı (MLV) yetkisi doğrultusunda Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Ödevoğlu, Manavgat Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Gürkan Türkçelik, TÜRÇEV Antalya İl Koordinatör Yardımcıları Ömer Keskin, Ümit Recep Uysal ve TÜRÇEV Programlar Asistanı Melike Bilgin çöp topladı. Denizlerdeki kirlilik oranını takip etmek amacıyla yapılan etkinlikte, sahil bandı boyunca çöp toplama işlemi gerçekleştirildi. Etkinlik sonunda toplanan çöpler, TÜRÇEV tarafından ayrıştırılmak için kategorilere ayrıldı. Manavgat Belediyesi ve TÜRÇEV’in topladığı çöplerde, 260 gram metal atık, 1250 gram cam atık, 760 gram plastik atık, 180 gram kağıt atık ve 270 gram organik çöp atık toplandı.

SÖZEN’DEN DUYARLILIK ÇAĞRISI
Deniz çöplerinin doğaya bırakılmaması ve kıyı kullanımının daha bilinçli hale gelmesi için etkinlik düzenlediklerini belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, farkındalık yaratan etkinliklere 4 mevsim devam edeceklerini dile getirdi. Başkan Şükrü Sözen, “Sahillerimizin daha temiz ve bilinçli bir şekilde kullanılması amacıyla TÜRKÇEV ile birlikte farkındalık yaratan bir etkinlik gerçekleştirdik. Sahil temizliği çalışmalarımız 4 mevsim devam edecek. Amacımız, doğa harikası halk plajlarımızın ve tüm sahillerimizin kullanım amacını doğru bir şekilde halkımıza aktarmak. Çünkü doğanın ve çevrenin tüm güzelliklerini beraber paylaşıyoruz. Bu konuda tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Katılım gösteren tüm çalışma arkadaşlarıma ve TÜRÇEV yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Tarih: 24-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum