içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

KUTSO Seçimlerinde Demokrasi Yarışı

Büyük katılım ile gerçekleşen Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Organ Seçimleri, dostluk havasında geçti.

KUTSO Seçimlerinde Demokrasi Yarışı

Büyük katılım ile gerçekleşen Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Organ Seçimleri, dostluk havasında geçti.

KUTSO Kumluca Merkez Hizmet Binası'nda, saat 10.00’da başlayan seçimlerde Kumluca, Finike, Demre ve Kaş İlçelerinden KUTSO üyeleri oy kullandı. Oy kullanma yeterliliğine sahip 2 bin 822 üyeden, bin 694'ü seçimlerde oy kullanırken, kullanılan oyların bin 666'sı geçerli sayıldı.

Seçimlere kırmızı liste ile giren Hüseyin Darıyemez, 2 meslek komitesi ve 5 meclis üyesi kazanırken, mavi liste ile giren Turgut Acar 5 meslek komitesi ve 13 meclis üyesi, turuncu liste ile giren Fahri Özen ise 5 meslek komitesi ve 15 meclis üyesi kazandı. Seçimlere, turkuaz listeyle giren Hüseyin Aykurt ise hiçbir meslek komitesini kazanamadı.

Herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığı seçimlerde, sonuçların açıklanmasının ardından adaylar birbirlerini tebrik ederek, el ele görüntü verdiler.

Seçimleri önde tamamlayan Fahri Özen, yaptığı konuşmada; “Seçim sona erdi. Çok güzel bir seçim yaptık. Biz 15 meclis üyesi aldık. Turgut arkadaşımız 13 meclis üyesi aldı. Hüseyin arkadaşımız da 5 meclis üyesi aldı. Pazartesi günü bir araya gelerek yeni yönetimi oluşturacağız. Yaptığımız bu seçimler, umarım Türkiye’ye örnek olur” dedi.

13 Meclis üyesi alarak seçimleri 2. Sırada tamamlayan Turgut Acar ise, “Bu centilmence seçim için, tüm ekipleri tebrik ediyorum. Gerçekten güzel bir şekilde, sükûnet içerisinde seçimlerimizi tamamladık. Pazartesi Meclisimizde yeni yönetimimizi oluşturacağız. Allah’ın izniyle meclisimize de, bu birlik ve beraberliği yansıtacağımıza inanıyorum. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, demokratik bir ortamda, katılımın çok yüksek olduğu bir seçim gerçekleştirmenin mutluluğu ve huzuru içinde seçimleri tamamladıklarını söyledi.

Kendisinin iki dönem yönetim kurulu başkanlığı yaptıktan sonra, seçimlerde tekrar aday olmadığını ifade eden Günay, "Bugün odamız seçimlerinde, KUTSO’nun batı Antalya’nın birleştirici gücü olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Dört adayımız, demokratik bir ortamda herhangi bir şaibeye mahal verilmeden seçimler gerçekleşti. Ben bundan sonraki süreçte, odamıza başkanlık yapacak arkadaşımıza, yönetim kurulu ve meslek komitesi üyelerine şimdiden başarılar diliyorum. Bizler her zaman kendilerinin destekçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'nda meslek komitelerine seçilen meclis üyeleri, seçimlerin ardından Çarşamba günü toplanarak kendi içlerinden yönetim kurulu başkanı, TOBB Delegeleri ve Disiplin Kurulu Üyelerini seçecekler.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

Tarih: 07-11-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum