içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kumluca Kız Anadolu İHL'de Mezuniyet Töreni

Kumluca’da bu yıl, okullar birbirinden güzel mezuniyet törenleri düzenliyor. Adeta yarış yaparcasına hazırlanan proğramlara katılımlar da oldukça fazla.

Kumluca Kız Anadolu İHL'de Mezuniyet Töreni

Kumluca’da bu yıl, okullar birbirinden güzel mezuniyet törenleri düzenliyor. Adeta yarış yaparcasına hazırlanan proğramlara katılımlar da oldukça fazla.
Kumluca Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde akşamüzeri düzenlenen mezuniyet töreninde, katılımcılara yemek ikramında bulunuldu. Antalya Mahmut Celaleddin Öktem İmam-Hatip Lisesi öğretmeni Yunus Çukurkaya ve ekibinin renk kattığı proğramda katılımcılar hoş vakit geçirdi.
31 öğrencinin mezun olduğu Kumluca Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde dereceye girenler çeşitli ödüller verildi. 1.liği Saliha Yıldırım, 2. Liği Sevra Orhantekin, 3. Lüğü ise Rümeysa Korkmaz paylaştılar. Son dört yıl mezunlarının da sahneye çıkıp duygularını ve tavsiyelerini paylaşması, yaklaşan sınav öncesi mezun öğrencileri motive etti. Verilen akşam yemeği sonrası İlçe Müftüsü Süleyman Çoban, dua etti. 

 


Okul Müdürü Yusuf Çelik, yaptığı konuşmada; “Okulumuzun 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Mezuniyet törenine hoş geldiniz diyor, sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Bu törenin haklı gururunu yaşayan, kalpleri heyecanla çarpan siz kıymetli velilerimizi, öğrencilerimizi ve yakınlarını tebrik ediyorum.
Okulumuz dini, ahlaki ve kültürel değerlerimize sahip çıkarak geçmişle geleceğe köprü olacak, yaşam şekliyle toplumda iyi bir insan olarak yer alabilecek bireylerin yetişmesi için, en iyi eğitimi veren bir kurum olma  misyonuyla, Türk Milli Eğitimin Temel İlke ve Genel Amaçları  doğrultusunda aklın ve bilimin ışığında ilerleyerek, kültürel mirasımızı değerlendirebilen ve bu kutsal mirası gelecek nesillere taşımayı ilke edinen bireyler yetiştirmek, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve akademik eğitimde öncü okul olma vizyonuyla 2015 yılında Kumluca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak kurucu Müdürümüz Sayın Kadriye GİRGİN yönetiminde eğitim öğretime başlamıştır.
4 yıl önce okulumuz 9.sınıfında eğitim öğretime başlayan kıymetli öğrencilerimizin ve okulumuzun 7. Mezuniyet töreninde bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere şükranlarımı sunarım. Okulumuz birincilik kütüğünde 2017 Seher Höl, 2018 Feyza Nur Çetin, 2019 Fikriye Nur Filiz, 2020 Dilara Sümer, 2021 Meryem Gökten, 2022 Sümeyra Aytar’ın isimlerinin yer aldığı gibi daha nice öğrencilerimizin isimleri yer alacaktır.   Değerli Meslektaşlarım, Öğrencilerimizi bir anne ve baba şefkatiyle kucaklayıp, kendinden emin, özgüveni yüksek, değerlerine sahip çıkan, erdem ve bilgi ile donattığımız bir nesli daha buradan uğurluyoruz.Değerli Velilerimiz, Sizlerden emanet olarak aldığımız en kıymetli varlıklarınız olan değerli evlatlarınızı, kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden, bilgili, görgülü, yaşamı seven, yaşatmayı görev bilen, kendi ayakları üzerinde durabilen, sevgi dolu bireyler olarak sizlere büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde tekrar takdim ediyoruz.
Değerli Misafirlerimiz, birlikte şahit olduğumuz bu günün bizlere yakışır, düzeyi yüksek mutlu bir gün olarak hepimizin anılarında yer almasını temenni ediyorum. Değerli Hayırseverlerimiz, Okul Aile Birliğimizin Değerli Üyeleri,Okulumuza ve öğrencilerimize karşı hiç bir zaman esirgemediğiniz maddi ve manevi destekleriniz için okulumuz adına sizlere şükranlarımı sunarım. Allah hayırlarınızı, hasenatlarınızı ziyadesiyle makbul eylesin.
Kıymetli Personellerimiz,Öğrencilerimizin ve bizlerin nezih bir ortamda eğitim öğretime devam edebilmemiz için yapmış olduğunuz özverili çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim.
Sevgili Öğrencilerimiz,Sizlerden beklentilerimiz; milli ve manevi değerlere sahip, öğrenmeyi severek gerçekleştiren, sağlam bir kişilik yapısına sahip, bilime ilgi duyan, aktif, sorumluluk almaya hazır, kendi davranışlarını kontrol edebilen mutlu bir insan olmanızdır. Okula ilk başladığınız günden bugüne değin, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün mezuniyet sevinci yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizlerin gelecekte de başarıyla okulumuzu ve ailenizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır. Bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gerçeği Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ‚Bütün umudum gençliktedir.‘ diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki; sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız.
Sevgili Öğrencilerimiz,
Yaklaşan üniversite sınavında sizlere başarılar diler, hedefinize ulaşmakta Allah yar ve yardımcınız olsun. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”
Sayın Müdürüm, Değerli  Protokol Üyeleri, Değerli Misafirler,Kıymetli vakitlerinizi ayırarak, bu müstesna günde bizleri yalnız bırakmadığınız ve onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyor, eğer sürçi lisan ettiysek, hoş görünüze sığınarak af ola diyoruz. Saygılarımla…”
Daha sonra okulu birincilikle bitiren Saliha Yıldırım, okul kütüğüne ismini çaktı. Tören mezun öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla son buldu.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

 

Tarih: 03-06-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum