içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kumluca'da riskli yapılar yenileniyor

Kumluca Meydan Mahallesi, Cumhuriyet Meydanında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı ve vatandaşlarla sohbet etti.

Kumluca'da riskli yapılar yenileniyor

Kumluca Meydan Mahallesi, Cumhuriyet Meydanında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı ve vatandaşlarla sohbet etti.
Kumluca İlçesi Meydan Mahallesi Gürbüzler Sokakta bulunan bina 01.10.2020 tarihinde riskli ilan edilmişti. Afet riski altındaki alanların dönüşümü kanunu uyarınca çalışmalara başlandı. Başkan Köleoğlu’nun destekleriyle daha yaşanabilir, modern bir Kumluca için riskli yapılar yenileniyor.
Binanın yıkım çalışmaları öncesi hayırlara vesile olması için dua edildi. Binanın yıkım çalışmalarını telsizle verdiği talimatla kendisi başlatan Başkan Köleoğlu Kentin güzelleşmesi için tıkır tıkır çalışmalara destek veriyor.
Kumluca İlçesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ederken kentsel dönüşüm, özel sektör tarafından da takip ediliyor. İlçede çok sayıda bina yıkılarak yerine yenisinin yapılması çalışmaları başlatıldı. İlçede 1999 yılından önce yapılan çok sayıda bina depreme uygun yapılmadığı için yıkımlarla yenilenmeye başlandı.
Depreme dayanaklı olmayan eski binaların yıkılıp yerine yenisinin yapılması için bankalar düşük faizli kredi veriyor. Kumluca’da apartman sahipleri de bundan faydalanmak istedikleri için yıkım çalışmaları ilçede hız kazandı. Bu çalışmalardan yıkım firmaları da faydalanıyor. Bu çalışmalar sayesinde ilçede DASK Sistemine uygun güvenli binalar yapılarak, vatandaşların evlerinde huzurlu, güvenli bir şekilde oturması amaçlanıyor.

Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu,’’ Kumluca’mızın yüzünün dışarıya doğru daha güzel gözükmesi için bir çalışma başlatmıştık. Göreve gelir gelmez buradaki binalarımızın kentsel dönüşüme girmesi için buradaki yer sahiplerimizle müteahhitlerimizle, firmalarımızla beraber biz bunun daha düzgün bir şekilde yapılabilmesi için neler yapabiliriz konuştuk.  Kumluca’mızın güzelleşmesine katkı koyan buradaki yer sahiplerimiz, müteahhitlerimiz ve belediyemizle beraber adım atan tüm iştiraklarımıza da çok teşekkür ediyorum. Kumluca’mıza değer katmaya hep beraber devam ediyoruz’’ dedi.

Tarih: 06-10-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum