içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kumluca'da Kapsamlı Öğretmenler Günü Kutlaması

Kumluca, bu yıl Öğretmenler Günü kutlamasına başka bir boyut kazandırdı. Farklı boyutta geniş bir proğramla yapılan kutlama, İlçede tüm protokolü bir araya getirdi. Cumhuriyet Meydanı'nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan proğram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenk sunumunun ardından Mehmet Akif Ersoy Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi'nde devam etti.

Kumluca'da Kapsamlı Öğretmenler Günü Kutlaması

Kumluca, bu yıl Öğretmenler Günü kutlamasına başka bir boyut kazandırdı. Farklı boyutta geniş bir proğramla yapılan  kutlama, İlçede tüm protokolü bir araya getirdi. Cumhuriyet Meydanı'nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan proğram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenk sunumunun ardından Mehmet Akif Ersoy Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi'nde devam etti.

 


Burada da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla  başlayan proğram, günün anlam ve önemini belirten konuşmayla sürdü. Okullararası yarışmalarda dereceye giren öğrenciler için yapılan ödül töreni, e-Twinning Projeleri Yürüten Öğretmenlere ve Okullara Kalite Etiketi Belgelerinin takdimi, Müzikal gösteri ve 'Öğretmen' temalı resim sergisi açılışı yapıldı. Kutlamalar 30 Kasım Çarşamba akşamı Saat= 20:00'de Mehmet Akir Ersoy Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi'nde yapılacak olan 'Öğretmenler Korosu Konseri' ile tamamlanacak.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın, eTwinning adıyla ülkemizde ve AB üyesi ülkelerde yürütülen bir program kapsamında, okullarında bu kapsamda proje yürüten öğretmenlerden başarılı olanlara, Kalite Etiketi Belgesi adıyla bir belge verildi. Bu belgeyi alan öğretmenlerin okullarına da, 'bu proje burada yürütülüyor' diye Okul Levhası veriliyor. Bu çalışmanın önemine binaen, İlçe Kaymakamlığı da, ayrıca bu öğretmenleri başarı belgesi ile ödüllendirdi.

 


Proğram sonuna doğru çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere, Kumluca Kaymakam Vekili- Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik ve Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu  tarafından hediyeler verildi. Kategorilerinde  1. olan öğrenciler;
Resim dalında (İlkokul), Cumhuriyet İlkokulu 2-D sınıfından - Ahmet Batu Kahraman
Şiir dalında (Ortaokul), Kasapçayırı Ortaokulu - Nisa Nur Özdemir
Kompozisyon dalında (Orta Öğretim), Beykonak Anadolu Lisesi - Fadime Ceylin Ceynaklı.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

 

Tarih: 25-11-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum