içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kumluca'da havut giydirme töreni yapıldı

Antalya’nın Kumluca İlçesi’nde Develere Temsili Havut Giydirme Töreni Yapıldı.

Kumluca'da havut giydirme töreni yapıldı

Antalya’nın Kumluca İlçesi’nde Develere Temsili Havut Giydirme Töreni Yapıldı.

Kumluca Karatepe stadında düzenlenen törene, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, İyi Parti İlçe Başkanı Bekir Bircan, Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, Sivil Toplum Örgütleri, Muhtarlar, Belediye Meclis Üyeleri, deve sahipleri ve çok sayıda vatandaş katılımıyla gerçekleşen Yörük kültürünün folklorik gösterisi olan havut (deve semeri) giydirme töreni gerçekleşti.
Kumluca Devecilik Kültürü ve Deve Güreşi Derneğinin yeni Başkanı Zafer Gemici “Kültürümüzü daha ileriye taşımak için elimizden geleni yapacağız. Bugün bu organizasyonu gerçekleştirmemizde bizlere yardımcı olan başta Belediye Başkanımız Mustafa Köleoğlu olmak üzere tüm sponsorlarımıza teşekkür ederim” dedi.
Bir Yörük geleneği olan develere havut giydirme töreninde konuşan Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu “Yörük geleneklerine göre bugün burada hep beraber
havut (deve semeri) giydirme töreni gerçekleştireceğiz. Yörükler hayvanseverlerdir. Hayvanlarına olana ilgileri ve sahip çıkmalarıyla tanınırlar. Bizde birazdan hayvansever devecilerimizle bu töreni gerçekleştireceğiz. Başta Deveciler Derneği Başkanımız olmak üzere emeği geçen hayvansever deveci Kardeşlerime ayrı ayrı teşekkürlerimi ve şükranlarımı bir borç bilirim” dedi.
Develere temsili havut giydirme töreninin ardından dualar eşliğinde yılın ilk deve güreşi yapıldı. Katılımcılara tavuk pilav ve ayran ikramı yapıldı ve  22 Ocak Pazar günü Kumluca Karatepe Stadında yapılacak olan Yılın En Büyük Folklorik Deve Gösterisine herkes davet edildi.

Tarih: 20-11-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum