içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Konyaaltı'nda etkin ve verimli sulama sistemleri kursu açıldı

Konyaaltı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Konyaaltı Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile 11-17 Mayıs 2022 Tarihleri arasında “Etkin ve Verimli Sulama Sistemleri Kursu” düzenlendi.

Konyaaltı'nda etkin ve verimli sulama sistemleri kursu açıldı

Konyaaltı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Konyaaltı Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile 11-17 Mayıs 2022 Tarihleri arasında “Etkin ve Verimli Sulama Sistemleri Kursu” düzenlendi. Kursun ilk dersi 11 Mayıs 2022 tarihinde Konyaaltı Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerince, Konyaaltı Kaymakamlığı Toplantı salonunda yapıldı.
Kursun açılışında konuşan Konyaaltı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Canan Otruş, suyun tarımsal kullanımdaki önemine değinerek, "Amacımız daha az su ile daha fazla üretmek, birim su dan maksimum fayda elde edebilmek böylece kişi başına düşen geliri ve milli gelire olan katkıyı üst seviyelere çıkarabilmektir. Dolayısı ile suyun planlı ve verimli kullanımını sağlamamız gerekmektedir. Tasarruflu su teknolojilerinin kullanımının sağlanması ile su ve gübre kullanım etkinliğinin arttırılması, verim ve kalitede artış, sulama maliyetinin azaltılması, enerjiden tasarruf sağlanması, toprak kalitesinin korunması ve ekonomik kalkınmamın sağlanması gibi çok sayıda fayda sağlayacaktır” dedi.

Kursun ikinci günü 12 Mayıs Dünya Bitki Sağlığı Günü etkinlikleri kapsamında, Etkin ve Verimli Sulama Sistemleri Kursiyerleriyle birlikte Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsüne (BATEM) teknik gezi düzenlendi. BATEM Aksu yerleşkesinde bulunan enstitünün, Faydalı Böcek Üretim Tesisleri, Toprak ve Su Kaynakları Bölümü, Bitki Sağlığı Bölümü ve Gıda Bölümü Araştırma Laboratuvarları gezilerek kursiyerlere bilgilendirmeler yapıldı.
1 hafta sürecek kurs programı sonunda yapılacak sınav sonrası katılımcılar sertifika almaya hak kazanacak.

Tarih: 15-05-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum