içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Konyaaltı İlçe TArım ve Orman Müdürlüğü'nce tıbbi ve aromatik bitkiler kursu açıldı

24 Ocak - 03 Şubat 2022 tarihleri arasında Konyaaltı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Konyaaltı Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” konusunda pandemi kurallarına uygun olarak 9 gün sürecek çiftçi eğitim kursu açıldı.

Konyaaltı İlçe TArım ve Orman Müdürlüğü'nce tıbbi ve aromatik bitkiler kursu açıldı

24 Ocak - 03 Şubat 2022 tarihleri arasında Konyaaltı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Konyaaltı Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” konusunda pandemi kurallarına uygun olarak 9 gün sürecek çiftçi eğitim kursu açıldı. Konyaaltı Kaymakamlığı konferans salonunda yapılacak kurs için 40 üreticimiz ile program kapsamında 72 saatlik bir eğitim planlanlandı.
Kurs süresince üreticilere İlçe Müdürlüğü teknik personellerince hem teorik hem uygulamalı eğitimlerimizle Ada Çayı, Lavanta, Ekinezya, Oğul Otu, Kekik, Biberiye ve diğer Tıbbi ve Aromatik bitkilerinin kültüre alınan çeşitlerinde yetiştiricilik metotları, iklim ve toprak istekleri, doğada korumalarına yönelik öneriler ve yok olmamaları için neler yapılabileceği, ayrıca bu bitkilerden tamamlayıcı tıp alanında nasıl faydalanılacağı ve diğer kullanım alanları konularında bilgilendirmeler yapılacaktır. Kurs süresin içinde teknik geziler düzenlenerek Tıbbi ve Aromatik Bitkiler uygulamalarında faaliyet gösteren tarım İşlemelerine ziyaretlerde bulunulacaktır.
Kursun ilk günü açılış konuşmalarını yapan İlçe Müdürü Canan OTRUŞ; Tarım ve Orman Bakanlığımızın Tıbbi ve Aromatik bitkilerin yaygınlaştırılması için ilk defa 2015 yılında destekleme kapsamına alındığını, Tıbbi ve Aromatik bitkilerin yetişmesi için ilçemiz toprak ve iklim istekleri açısından elverişli olduğunu ve ilçemiz ürün çeşitliliğini arttırmak ve ilçe ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Bakanlığımız ve İl Müdürlüğü projeleri (Kekik Yetiştiriciliği Projesi-Antalya İli Tıbbi ve Aromatik Bitki Üretimini Geliştirme Projesi,  Keçi Boynuzu Yetiştiriciliği - Antalya İlinde Marjinal Tarım Arazilerinde Keçi Boynuzu Üretiminin Geliştirilmesi) ve çiftçi imkânları doğrultusunda yapılan çalışmalar kapsamında geçmiş yıllarda lavanta, kekik, keçiboynuzu, kuşburnu, aloe vera, çörek otu vb. üretimleri gerçekleştirmiş olup 11 çiftçi ile kayıtlı 90 dekar alana ulaşıldığını, kursumuza ilgi gösteren yetiştiricilerimize teşekkür ediyor çalışmalarına katkı sağlamasını diliyorum dedi.
Kursta ayrıca teknik personeller tarafından girişimci adaylara Bakanlığımızın destekleri, Kırsal Kalkınma destekleri, Sulama ve Uzman Eller Desteklemeleri hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır. Kursa katılım sağlayarak kurs sonu yapılacak sınavda başarılı olan çiftçilerimiz sertifika almaya hak kazanacaklar.

Tarih: 25-01-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum