içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kepez’den trafiği rahatlatan yol

Kepez Belediyesinin, Masa Dağı’nda 15 bin metreküp kaya kırarak ve 225 bin metreküp de hafriyat dolgusu yaparak açtığı karayolu, şehir içi trafiğini rahatlatan önemli bir ulaşım güzergâhı oldu.

Kepez’den trafiği rahatlatan yol

Kepez Belediyesi, Karayolları ve Büyükşehir imkânlarıyla yapılabilecek büyüklükteki bir yolu daha kendi iş makineleri ve personeliyle inşa etti.
Antalya’nın dördüncü şehir girişi olan Kirişçiler Yolu, Hamza Taş Bulvarı, Alparslan Türkeş Bulvarı gibi devasa yolları şehre kazandıran Kepez Belediyesi,  Masa Dağı bölgesinde de çılgın bir yolun yapımını tamamladı.
Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Masa Dağı’nın batısındaki Göçerler ile doğu yakasındaki Fevzi Çakmak mahalleleri arasında açılan dört şeritli yol, bölgedeki ulaşımı rahatlatan bir yatırım oldu.
 Geçtiğimiz günlerde asfaltı dökülerek hizmete açılan 1800 metre uzunluğunda,  25 metre genişlindeki yol, sürücüler tarafından yoğun şekilde kullanılıyor.

Şehrin iki yakasını buluşturan yol
Masa Dağı’nın dört bir yanına ulaşım imkânı sunan yeni yolla, Zeytin Dalı Şehitleri Caddesi’yle Antalya Bulvarı’na, Duacı Yolu’yla Antalya-Burdur Karayolu üzerindeki Korkuteli Kavşağı’na, Ulubatlı Hasan Caddesi’yle de Süleyman Demirel Bulvarı’na gidilebilecek.
Masa Dağı’nda yeni açılan yolu kullanacak olan sürücüler, devamındaki karayollarıyla şehir merkezine, Varsak bölgesine, Altınova Bulvarı’na, Gazi Bulvarı’na, Antalya-Burdur Karayolu’na ve şehrin her iki yakasındaki mahallelere ulaşabilecekler.

Şehir hastanesini merkeze bağlayacak
Varsak bölgesini, Masa Dağı’na bağlayan yeni yol, Göçerler Mahallesi’nde yapımı süren 1070 yatak kapasiteli Antalya Şehir Hastanesi için de önemli bir ulaşım güzergâhı olacak.
Kepez Belediyesinin Masa Dağı bölgesinde kaya engelini ortadan kaldırarak açtığı iki devasa yol da birleştirildi. Masa Dağı’nın doğu kısmında 15 bin metreküp kaya kırılarak açılan yol, devamındaki Ulubatlı Hasan Caddesi’yle Kütükçü Mahallesi’nin kuzeyinde dağın peynir kalıbı gibi kesilerek inşa edilen Alparslan Türkeş Bulvarı’na bağlandı.

15 bin kamyon hafriyat dolgusu
 Şehir içi trafiğini rahatlatan yol, bölgenin zorlu coğrafi şartları ortadan kaldırılarak açıldı.  Yolun, Çankaya ile Fevzi Çakmak mahalleleri arasındaki kısmının yapımında 20 metre yüksekliğindeki kaya duvarı engeli, ekskavatörlerle kırılarak ortadan kaldırıldı. Fen İşleri Müdürlüğü’nün ekskavatör operatörleri, 15 bin metre küp (1000 kamyon) kaya kırarak, yolu taban seviyesine getirdi. Yol güzergâhındaki vadiyi doldurmak ve yolun alt yapısını oluşturmak için de 225 bin metreküp (15 bin kamyon)  hafriyat dolgusu yapıldı.  Kanalizasyonu, yağmur suyu drenajı ve aydınlatma çalışmaları tamamlanan yola, geçici olarak sathi kaplama asfalt döküldü. Altyapısının sağlamlaşmasından sonra yol sıcak asfaltla kaplanacak.  Peyzaj çalışmasıyla güzelleştirilecek olan yolun, şehir merkezinin kuşbakışı görüldüğü alanlarına,  seyir terası yapılacak.

Tütüncü’nün çılgın yol yorumu
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Masa Dağı’nda açtıkları çılgın yolla ilgili  “Ferhat misali çalışıyoruz. Ferhat, Şirin’ine kavuşmak için dağları delmişti. Biz de, hemşehrilerimize olan sevgimizden ötürü Masa Dağı’nı keserek, nice yollar açtık. Açmaya da devam edeceğiz.”  yorumunu yapmıştı.  

Tarih: 29-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum