içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kaş’ta Mustafa Ertuğrul Aker Etkinliklerle Anılacak

Kaş İlçesi'nde Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşlarının anısına, etkinlik düzenlenecek.

Kaş’ta Mustafa Ertuğrul Aker Etkinliklerle Anılacak

Kaş İlçesi'nde Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşlarının anısına, etkinlik düzenlenecek.
Birinci Dünya Savaşı'nda Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşları Halil İbrahim Günaydın ile Durmuş Savaşçı tarafından, 9 Ocak 1917'de Kaş açıklarında demirleyen İngilizlerin uçak gemisi Ben My Chree'nin batırılışının 105'inci yılı dolayısıyla, ilçede anma etkinliği gerçekleştirilecek.
Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi'nin desteğiyle, Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği (AKSAN) tarafından, Mustafa Ertuğrul Aker Hatıra Ormanı'nın bulunduğu Bayındır Mevkii'ndeki Dostluk ve Barış Parkı'nda anma töreni icra edilecek.
Olumsuz hava şartları nedeniyle, Ocak ayının 9’undan 16’sına ertelenen etkinlik kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca bir hücumbot gönderilecek. Komandolar, saygı yürüyüşü yapacak.
Ayrıca geçtiğimiz aylarda, Orman Genel Müdürlüğünün, işaretleyerek eko turizme kazandırdığı Topçu Yolu’nun açılışı yapılacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğünün katılımcıları tarafından, kanatlı hayvanlar doğayla buluşturulacak.
Limanağzı’nda, Beş Adalar Mevkii'nde şehitler adına denize saygı çelengi bırakılacak ve deniz araçlarının gösterisi sunulacak.
İlçedeki etkinlik, ertesi gün Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi ve Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi’nde, “Ben Bir Türk Zabitiyim” kitabının yazarı Mustafa Aydemir’in söyleşisiyle tamamlanacak.
Mehmet ALPTEKİN / KAŞ

Tarih: 15-01-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum