içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kaş’ta kapalı pazar yeri ve bisiklet yolu hizmete açıldı

Kaş İlçesi'nde yapımı tamamlanan kapalı pazar yeri ve otoparkı ile bisiklet yolu, törenle hizmete açıldı.

Kaş’ta kapalı pazar yeri ve bisiklet yolu hizmete açıldı

Kaş İlçesi'nde yapımı tamamlanan kapalı pazar yeri ve otoparkı ile bisiklet yolu, törenle hizmete açıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla, Kaş Belediyesi'nce Kınık Mahallesi'nde yapılan, kapalı pazar yeri ve otoparkı  hizmete sunuldu.
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, törende yaptığı konuşmada, hizmetleri daha da ileri götürmeye, Kaş’ı, bölgeyi daha da geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.
İlçede ve mahallelerde devam eden ve planlanan projeleri anlatan Başkan Mutlu Ulutaş, “Eski otogar alanı ile ilgili bir proje hazırladık. Hemşerilerimizle yakın zamanda o projeyi paylaşacağız. Projeyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanımız her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti. İnşallah, Kaş'ımıza da güzel bir pazar yeri, 3 katlı otopark, yani bir yaşam alanı kavuşturacağız.” dedi.
Kaş’ın her noktasında çalışmalara devam ettiklerini aktaran Başkan Ulutaş, Ova Mahallesi’ne yeni bir poliklinik kazandıracaklarını, Kalkan’da pazar yeri ve düğün salonuyla ilgili proje yürüttüklerini, bisiklet yolu projesinin ise Xanthos ve Patara Antik Kenti’ni birbirine bağlayacağını dile getirdi.

 


AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş da; “Biz projelerimizle, yapmış olduğumuz hizmetlerle, eserlerle konuşuyoruz. 2 yıldır Mutlu Ulutaş Başkanla birlikte, Kaş’ın her mahallesinde, her sokağında çalışma var, hizmetler yapılıyor. Biz hükümet olarak, Cumhur ittifakıyla birlikte iktidar olarak, Antalya'mıza, hemşehrilerimize hizmet etmeye, hizmetkâr olmaya devam edeceğiz. Verdiğimiz tüm sözleri tutacağız.” diye konuştu.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman ise; “Kaş, Akdeniz ve tüm dünya için çok önemli bir koruma alanı. Kaş, Kekova ve Kalkan güzergahında, yaklaşık 28 kilometrelik ilave bisiklet yolu hattımız bulunmakta. Önümüzdeki yıllarda da, buna destek vermeye çalışacağız. Buradaki güzergahımız önce 5 kilometre, sonra 8 kilometreye kadar çıkacak, 2 antik şehrin arasında yer alacak. Çok turistik bir güzergah olacağını düşünüyoruz. Bundan sonraki süreçlerde, yeni projeleri sizlerle paylaşıp sonuçlandırmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 


Konuşmaların ardından kapalı pazar yeri ve otoparkın açılış kurdelasi, protokol üyelerince kesildi.
Projeyle belirlenen 9 bin 500 metrekarelik alanda, asansör, wc, güvenlik noktası, kapalı pazar yeri ve araç otoparkı  yer aldı.
Öte yandan, Kaş Belediyesi'nce hayata geçirilen Ova - Kınık Bisiklet Yolu projesi hizmete açıldı.
Proje kapsamında Ova ile Kınık Mahallesi arasında bisiklet, yürüyüş ve araç yolu şeklinde düzenlenen 5 kilometrelik yolun, 1 buçuk kilometrelik ilk etabı hizmete girdi.
Açılışa katılan protokol üyeleri, kurdele kesimi sonrası, söz konusu yolda bisiklete bindi.
Pandemi kurallarına uygun yapılan açılış törenlerine, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti Antalya Milletvekilleri İbrahim Aydın, Kemal Çelik, Atay Uslu ve  Mustafa Köse, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Cumhuriyet Başsavcısı Tufan Çaldıran, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, komşu ilçe başkanları, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri katıldı.
Mehmet ALPTEKİN / KAŞ

Tarih: 13-06-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum