içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kan bağışı için bekliyoruz

Kumluca Cumhuriyet Meydanı'na gelen, Kızılay'a ait Mobil Kan Toplama Aracı, iki hafta süre ile hafta içi her gün 13:00- 18:30 saatleri arasında, bağışçıları bekliyor olacak.

Kan bağışı için bekliyoruz

Kumluca Cumhuriyet Meydanı'na gelen, Kızılay'a ait  Mobil Kan Toplama Aracı, iki hafta süre ile hafta içi her gün 13:00- 18:30 saatleri arasında, bağışçıları bekliyor olacak.
20 Eylül-31 Eylül 2021 tarihleri arasında, İlçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı'nda, kan alımı yapacak olan ekibin sorumluluğunu Dr. Bedri Yalçın üsleniyor. 3 Flebotomist (Kan alma becerisi konusunda iyi eğitilmiş kişi), 1 Personel ve 1 tane de şoför ile toplam 6 kişiden oluşan bir ekip, bağışçıları bekliyor.
Kan bağışında bulunan Faruk Atıcı; "Her üç ayda bir, düzenli olarak kan bağışı yapıyorum. Kimsenin beni bu hususta ikna etmesine lüzum görmüyorum, çünkü kendimi daha sağlıklı hissediyorum" dedi.
Toplam iki araçla bu hizmeti veren Kızılay, aracın birinde kan alımı yaparken, diğerinde de toplanan kanları hijyen ve soğutucu olarak kullandığı araçta topluyor. Bağışçılara, çikolatalı bisküvi ve Maden suyu ikramında bulunuluyor.
Okulların açılmasıyla birlikte, sahil bandında bulunan Kumluca halkının, yaylalardan ve obalardan İlçeye dönmesiyle, günlük ortalama 80 Ünite kan bağışı yapılacağı ümit ediliyor.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

Tarih: 21-09-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum