içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kaderine terk edilmiş turizm merkezi Çıralı ilgi bekliyor

Antalya'nın gözde turizm merkezlerinden biri olan Çıralı, kaderine terk edilmiş bir durumda.

Kaderine terk edilmiş turizm merkezi Çıralı ilgi bekliyor

Antalya'nın gözde turizm merkezlerinden biri olan Çıralı, kaderine terk edilmiş bir durumda.
Caretta Caretta'ları, romaztizmaya iyi geldiği belirtilen kumu, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği, eşsiz temiz deniziyle ilgi çekmeye devam eden Çıralı'da, deniz sonrası, ne duş alınacak bir sistem, ne WC ve ne de soyunma kabini bulunuyor. Kemer Belediyesi'ne bağlı bu turizm merkezinde, Vatandaşlar; "Çöplerin alınması dışında, bir hizmet almıyoruz. Hemen yanıbaşımızda Olimpos ve Adrasan turizm  beldeleri var.  Olimpos'a gelenler, yine Çıralı sahilinde denize giriyor. Ama Adrasan'a gelen yerli ve yabancı turist, her türlü duş, WC ve soyunma kabini ihtiyacını rahatlıkla karşılıyor. Bizim burada ise, turistler soyunmak için kamışlıkların arasına gidiyor. Tuvalet ihtiyacını nasıl giderdiklerini bahsetmeye gerek yok. Sorumlu belediye buraya en az ikişer adet soyunma kabini,WC ve Duş alma sistemi kurmalı" dediler. Yerli halkın, yasak olduğu tabela ile belirtilmesine rağmen, araçlarını bırakmaları da görüntü kirliliğine sebep oluyor.


Çıralı'nın  denizini ve kumunun faydalarını, Balıkesir'den duyup geldiklerini ifade eden Ahmet Simav; "Belediye, sahile girişte 3-5 lira bir para alsın ve bu hizmetleri versin. Çıralı, bu durumuyla bunu haketmiyor. Dünyaya rezil oluyoruz. Bu nasıl bir ilkelliktir. Belediye İBAN numarası versin, para gönderelim" dedi.


Diğer taraftan, Belediye tarafından işletilmesi ve ekonomik olması kaydıyla, gelen ziyaretçilerin çay, kola ve su ihtiyacını karşılayabilecekleri bir kafe-market işletmesi, günübirlik turlara çıkan teknelerin müzik yayınlarına standart desibel getirilmesi, gelen araçlar için uygun bir park alanı oluşturulması ve yoldan Karataş Mevkiine giden, güzergah yolunun düzenlenmesine ihtiyaç olduğu belirtiliyor.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

 

Tarih: 21-09-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum