içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

ICF Türkiye’nin, Akdeniz için bir ilk olan “Güçlenen Kanatlar” projesinde “kuluçka” dönemi başladı

“ICF Türkiye”, “Antalya AKEV Üniversitesi Kariyer Merkezi” ve “Muratpaşa Belediyesi ASSİM”’in, Genç Girişimci Koçluğu projesi “Güçlenen Kanatlar”da ikinci dönem başladı

ICF Türkiye’nin, Akdeniz için bir ilk olan  “Güçlenen Kanatlar” projesinde “kuluçka” dönemi başladı

Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF’in, ülkemizdeki tek yetkili temsilcisi ICF Türkiye, “Antalya AKEV Üniversitesi” ve “Muratpaşa Belediyesi” işbirliğinde yürütülen, geleceğin girişimcilerine destek olunacak ‘Güçlenen Kanatlar” isimli sosyal sorumluluk projesinin “koçluk görüşmeleri” süreci tamamlandı. Pilot uygulamanın yeni sürecinde öğrencilerin, “Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi (ASSİM)”de girişimcilik eğitimi ve çalışmalarına devam edecekleri vurgulandı.


Akdeniz Bölgesi için bir ilk
ICF Türkiye, “AKEV Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi” ve “Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi (ASSİM)” işbirliğinde, tamamen gönüllülük esasına göre hayata geçirilen projenin Akdeniz Bölgesi için bir ilk olduğu vurgulandı.
Psikolojik sermaye ve yılmazlık
Bireysel ve grup koçluğu yöntemlerinin birlikte hayata geçirildiği projenin “koçluk görüşmeleri” bölümünde şu ana kadar 20 öğrencinin koçluk görüşmeleri yaptığı vurgulandı. Koçluk çalışmalarında, 21.YY’da genç bir girişimci olma yolunda psikolojik sermaye ve yılmazlık konularının işlendiği ve iletişim, ilişki ve bağ kurmaya odaklanıldığı ifade edildi.


Nuray Akmeriç: “Geleceğin girişimcilerine önemli katkılar sunacağımıza inanıyoruz.”
ICF Türkiye Başkanı Nuray Akmeriç, ICF Türkiye olarak, koçluğun sosyal etkisini, özellikle çocuklar, gençler, kadınlar ve dezavantajlı gruplarla yaptıkları çalışmalarla toplumun her kesimine yaymayı hedeflediklerini vurgulayarak; “Bunun en sağlıklı yolunun ise, o sosyal alan ya da bölgeyle ilgili en etkili kurumlarla işbirliği yapmak olduğuna inandık her zaman. Grup ve bireysel koçluk uygulamalarını birlikte kullandığımız etkili seanslar düzenledik. Bu bir pilot uygulama ve bu projeyi AKEV Üniversitesi geneline ve başka üniversitelere yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Öğrencilerin girişimciliğe olan eğilimlerini, yetkinliklerini, kişisel ve mesleki potansiyellerini ortaya çıkartarak; geleceğin girişimcilerine önemli katkılar sunacağımıza inanıyoruz.” dedi.

 


Öğrencilerin geri bildirimleri olumlu
Antalya AKEV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamile PERÇİN AKGÜL ise, projenin Akdeniz Bölgesi için bir ilk olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “ICF Türkiye’nin başlattığı gönüllü koçluk seanslarına katılan öğrencilerimizden harika geri dönüşler alıyoruz. Ayrıca, Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi’nin ön kuluçka çalışmaları ile proje çok daha etkili hale gelecek. Böyle bir projede var olarak gelecek nesillerin, ülke kalkınmasındaki rolüne yön verebilecek olmanın heyecanı içerisindeyiz.”


Ön Kuluçka Programı
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise, belediye olarak, genç girişimcilere destek olma nedeniyle bu proje içinde yer aldıklarını belirterek; “Güçlenen Kanatlar Projesine katılan tüm genç girişimci öğrenciler, belediyemizin tüm STK’larını tek çatı altında toplayan, böylece Avrupa’nın en büyük sivil toplum merkezi olan Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi’nin Ön Kuluçka Programı’na başvuru yapabilecekler. Böylece, sundukları iş fikirlerinin, ASSİM Girişim Değerleme Kurulu onayından sonra Ön Kuluçka Programı’na alınması ve bu program kapsamında genç girişimcilere fiziksel mekan, eğitim, danışmanlık, mentorluk desteklerinin verilmesi sağlanacak.” dedi.
ICF Türkiye’nin başlatacağı bu projenin bir diğer amacının ise; Akdeniz Bölgesi’nde yaşayan ve faaliyet gösteren ülkemizin çok önemli koçlarına gönüllü çalışma imkanı sağlamak olduğu vurgulandı.

Tarih: 19-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum