içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İbradı Belediyesi Geleneksel Üzüm Bayramını kutladı

Yörenin doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtmak, İbradı’da birlik ve beraberliği artırmak için her yıl geleneksel olarak düzenlenen Üzüm Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

İbradı Belediyesi Geleneksel Üzüm Bayramını kutladı

Yörenin doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtmak, İbradı’da birlik ve beraberliği artırmak için her yıl geleneksel olarak düzenlenen Üzüm Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.
Festival alanında birçok stant ve sanat atölyeleri açılarak bölgenin yöresel ürünlerinin tanıtımı da yapıldı. Bölgede yetişen en iyi üzüm seçilip ve ödülleri verildi. Ayrıca Üzüm Güzeli Yarışması da yapıldı. İbradı Folklor Ekibi ‘nin 'Geçmişten bugüne İbradı Halk Oyunları' gösterilerinin de yer aldığı etkinlikte pekmez kaynatma seremonisi canlandırıldı. Birçok sanatçının yer aldığı festivalde İlke Türkdoğan'ın yanı sıra yöresel sanatçı Sami Demircioğlu da sahne aldı. İbradı'nın yöresel kıyafetleriyle sahne alan Sevil Demircioğlu, Gülay Diri ise tef eşliğinde yörenin otantik müziklerini seslendirdi. İbradı’lılar gönüllerince eğlendi.
Festivale İbradı Belediyesi'nin kardeş belediyesi Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da hazır bulunurken, İyi Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Genel Başkanı Metin Ergun, Genel Merkez Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Aykut Kaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan,  İyi Parti Kurucular Kurul Üyelerinden Musa Ertugan ve Başak Karataş, İyi Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, İyi Parti ilçe Başkanları S. Selçuk Yamansoy, Hüseyin Ergen, Nail Kartal, Kadir Bodur, Alper Arıkan, Büyükşehir ve İbradı Meclis Üyesi Özcan Balcı, Muratpaşa Meclis üyesi Kamil Korkmaz’ın yanı sıra il yönetiminden ve partililer katılım sağladı.

 

Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, festivalin ilçedeki birlik ve beraberliği artıracağını belirterek, “Milletvekilim Değerli İyi Parti İl Başkanım, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterim, Sayın Muratpaşa, Belediye Başkanım, Değerli ilçe başkanlarım, çok değerli muhtarlarım, meclis üyelerim, uzaktan yakından gelen, bizi burada yalnız bırakmayan tüm misafirlerimiz, nihayet âlimler diyarı, ilmin beşiği, Torosların incisi alternatif turizmin Başkenti İbradı’mıza, aydınlar şehrimize hepiniz hoş geldiniz.
İlk adımı bir şair şöyle başlıyor. Doğduğum yeri sorarsan adı, söylenir, denir, her yerde yıkanırım. Başka bir şairimiz, Asya'dan Afrika'ya kadar uzanır soyup ayağında çarıkla ben köylü çocuğuyum.


Kötülük bilmez. İyidir huyum, Atatürk'ün köylüsü ve köylü çocuğuyum. Mustafa Kemal Atatürk, köylü milletini demiştik. Bugün bir kez daha anlıyoruz.
Bunun ne kadar önemli bir laf olduğunu üreten Torosların dağlarında keçi güder, bu güzel üzümleri üreten ufacık toprakta buğday üreten çiftçilerimizin, köylülerimizin, üretenlerin ne kadar önemli olduğunu çağımıza bu mutluluk döneminde, bu kötü günlerde bir kez daha anlıyoruz. İbradı’mız tarihin her döneminde, devletimizin hizmetine çok değerli insanlar yetiştirmiş ve onlar ülkemize büyük katkılar sağlamışlardır. İsimlerini saymakla bitmeyecek kadar çok olan değerli insanlarımızın Prof. Dr. Muammer Aksoy'a, Prof. Dr. Nail Barut, Ali Himmet Vergin, Arif Nazmi Dişbir, Prof. Doktor Ali Bozer, Prof. Dr. Tarık Minkari, Korkut Berato, Faik Yılmaz İpek, Sefa Giren, Prof. Şakir Verti, Gazi İbrahim, Hayrettin Aldelen, Prof. Dr. Sadi Irmak bunlarla sadece büyük kısmı. hepsinin önünde saygıyla eğiliyorum. İbradı’ya layık olduğu seviyeye ulaştıracağımıza da bir kez daha buradan söz veriyoruz.
İbradı’mız alternatif turizmde Her geçen gün yükselen çıtasıyla doğa, tarihi ve kültürüyle Antalya'mızda, ülkemizde önemli bir cazgır merkezi olmuştur. Her geçen gün ziyaretçi sayısı artarak devam etmektedir.
Herkesi bekliyoruz. İbradı özeldir. İbradı güzeldir. İki gün boyunca güzel etkinlikler kurallarımız devam edecek. İyi bir hafta sonu, bu güzel havada, iyi bir hafta sonu geçirmenizi temenni ediyorum. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum”  dedi

Tarih: 30-08-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum