içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru’dan, 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

"Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize sahip çıkmak hepimiz için milli bir vazifedir" diyen İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, mesajında şöyle dedi...

İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru’dan, 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

"Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize sahip çıkmak hepimiz için milli bir vazifedir" diyen İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, mesajında şöyle dedi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşallik’ rütbesi ve ‘Gazilik’ ünvanı tevdi edilmiştir.
Bu anlamlı günün yıl dönümü olan 19 Eylül tarihini Gaziler Günü olarak kutluyoruz. Gaziler, milli bilinç ve şuur demektir. Gazi ünvanı, hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek derecede büyüktür. Türk milletinin şanlı geçmişinde binlerce şehidi ve gazisi vardır. Her biri vatanı için bedenini siper etmiş, şehit olmuş, yaralanmış ama davasından ödün vermemiştir.  Türk ulusu için şehitler nurlanmış, gaziler onurlanmış kişiler demektir. Eğer bugün topraklarımızda hür ve bağımsız, huzur ve güven içinde yaşıyorsak, şüphesiz ki şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Gazilerimiz, dünya döndükçe ve aziz milletimiz var oldukça övünç ve kıvanç kaynağımız olmaya devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor, bütün gazilerimize Allah'tan hayırlı ve sağlıklı uzun ömürler diliyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
 

Tarih: 18-09-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum