içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Hasyurt Tarım Fuarı, 26. Kez Kapılarını Açtı

Türkiye’nin ilk tarım fuarı olma özelliği taşıyan Hasyurt Tarım Fuarı, 26. kez kapılarını açtı. Görkemli açılışa Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Antalya Milletvekilleri, Milletvekili Adayları, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Partilerin İl ve İlçe Başkanları ile Yönetim Kurulları, Oda ve Borsa Başkanları ile protokol üyeleri katıldı.

Hasyurt Tarım Fuarı, 26. Kez Kapılarını Açtı

Türkiye’nin ilk tarım fuarı olma özelliği taşıyan Hasyurt Tarım Fuarı, 26. kez kapılarını açtı. Görkemli açılışa Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Antalya Milletvekilleri, Milletvekili Adayları, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Partilerin İl ve İlçe Başkanları ile Yönetim Kurulları, Oda ve Borsa Başkanları ile protokol üyeleri katıldı. Unutulmaya yüz tutmuş fuarı tekrar canlandırdıklarını belirten Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, “Eski yerinde yeni yüzüyle sloganıyla Likya’nın, huzurun ve portakalın başkenti Finike’mizde tarım sektöründe önemli bir yere sahip fuarımızı, paydaşlarımızın destekleriyle tarıma ivme kazandırmayı hedefleyerek yine bu alanda aynı coşkuyla gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi. Tüm çiftçi ve üreticilerin her zaman destekçisi olduklarını belirten Başkan Geyikçi, “26. Hasyurt Tarım Fuarımızda, yerli ve yabancı misafirlerimizi ağırlayarak bölge tarımını, projelerimizi, yerli mahsullerimizi, yaşadığımız sorunları ve çözüm önerilerini konuşarak tarımın gelişmesine ışık tutacağız. İlçemizi bütüncül bir şekilde kalkındırmak için nitelikli tarım ve turizm politikaları üreteceğiz.” dedi.


Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Finike Belediyesi İş Birliğiyle Vatandaşlara Müjde
Türkiye’deki örtü altı tarım üretiminin yarısının Antalya’dan karşılandığını belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Üreticimize destek vereceğime ve her daim yanlarında olacağıma söz vermiştim. Göreve geldiğim ilk günden bu yana, tarımın başkenti Antalya’mızda yerelden kalkınma hedefimizle çiftçimizi ve üreticimizi tüm gücümüzle destekliyoruz. Sulamada enerji desteği, kapalı devre sulama tesisleri, akıllı tarım uygulamaları, ekipman ve ürün desteği, biyolojik ve biyoteknik mücadele gibi birçok projemizi hayata geçirdik. Antalya Büyükşehir Belediyemize ait 21 halimizde, 996 komisyoncumuz ve 911 tüccarımızla işlem hacmi olarak Türkiye’de 1.sıradayız. Türkiye’deki örtü altı tarım üretiminin yarısı Antalya’dan karşılanıyor.” dedi. Ardından Finikeli vatandaşlara da müjdesi olduğunu belirten Başkan Böcek, “Çevreye atılarak doğaya ve insan sağlığına büyük zarar veren zirai ambalaj atıklarının kontrolü için Kumluca’da başlattığımız ‘Çevre Dostu Çiftçi Kart’ Projemizi şimdi de Finike’de hayata geçireceğiz. Türkiye’ye örnek olan projemizle hem çevremizi hem de sağlığımızı koruyarak akıllı otomatlarımıza atılan zirai ilaç kutularından elde edilen puanlar ile çiftçimizi ödüllendirip destekleyeceğiz.” dedi. Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi’nin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve tüm paydaşlara plaket takdiminin ardından fuar, kapılarını ziyaretçilerine açtı.


Fuarda Ödüllü Çekilişler Gerçekleştirilecek
29 Nisan saat 15.00’te yapılacak olan çekilişte 7 çiftçiye 15.150 adet domates ve biber fidesi, 20 çiftçiye toplam 200 litre gübre, 16 çiftçiye toplamda 16 dönümlük malç ve solarizasyon örtüsü, 6 çiftçiye birer kovan bombus arısı ve 4 üreticiye Pamukkale Kaplıcalarında 2 gece 2 kişilik tatil hediye edilecek. Çekilişe katılmak isteyen vatandaşlar www.hasyurtfuari.com adresinden çekiliş kayıt formunu doldurarak bilgi alabilecekler.


Fuarda Çiftçi ve Üreticileri Bilgilendirme Panelleri Oluşturuldu
Fuarın birinci gününde ‘Söz Genç Çiftçilerde Programı’ paneli oluşturularak özellikle genç çiftçilerle tarım adına fikir alışverişi yapıldı. Fuarın ikinci gününde ise ‘Batı Antalya’da Tarım Programı’ ve ‘Finike Ernez Bal Ormanı’nda İklim Değişikliği ve Arıcılık’ oturumları yapılarak misafirler ile istişarelerde bulunulacak. Fuarın üçüncü gününde ise ‘Söz Kadın Çiftçilerde’ programı yapılarak kadının tarımdaki yeri ve önemi konuşulacak. Fuarın son gününde ise ‘Hasyurt Tarım Fuarı Çiftçi Aileler Yarışıyor’ ödüllü bilgi yarışması gerçekleştirilerek fuar son bulacak.


Narenciyeden Sebzeye, Arılardan Gübreye, Eski Tarım Aletlerinden Modern Tarım Ürünlerine Kadar Binlerce Ürün Sergileniyor
Ziyaretçilere özellikle Finike ve ilçelerin tarımı ve kültürü hakkında bilgi verilen fuarda, binlerce tarım ürününün tanıtımı yapılıyor. Portakal ve limon gibi narenciye ürünleri, domates, biber, kavun, salatalık, patlıcan gibi yerli mahsullerin yanı sıra bombus arı ve tarım aletlerinin de sergilendiği, üretici ve tüketicilerin ortak bir noktada buluşturulduğu fuarda yeni markalar, ürün ve teknolojiler, uygulamalar ve kullanımlar hakkında istişarelerde bulunuluyor.


Ziyaretçiler 12.00 ile 21.00 Arasında Fuarı Ziyaret Edebilecekler
Önceki yıllarda fuarın ziyaretçilere daha erken saatte kapatılmasının ardından bu yıl değişikliğe gidilerek fuar kapanış saatinin 21.00’e çekildiğini belirten Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, “Bu yıl fuarımızda ziyaret saatlerini 12.00-21.00 olarak belirledik. Çalışan ve uzak mesafeden gelecek olan misafirlerimizi de düşünerek bu şekilde bir karar aldık. Tüm vatandaşlarımızı tarımın nabzının atacağı bu ihtişamlı fuarımıza bekliyoruz.” dedi.

 

Başkan Geyikçi, “Finike’nin Adını Tüm Dünyaya Duyuracağız”
Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi’nin çeşitli fuar, organizasyon ve ziyaretler ile Finike’nin tanıtımına yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam etmesi Finikeliler tarafından yoğun övgü alıyor. Finike Belediyesi’nin EMITT 26. Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’na katılmasının hemen ardından Polonya’da ‘Sakin Şehir Finike’ unvanı alarak Cittaslow Birliği’ne dahil edilmesi, Kardeş Şehir Mosbach’tan gelen heyetin Finike’de ağırlanmasının hemen ardından Hasyurt Tarım Fuarı’nın açılışının gerçekleştirilmesi, Finike’nin tarihi ve kültürel yapısının, doğal güzelliklerinin ve kendine has tatlarının uluslararası arenada yankılanarak özellikle tarım ve turizm alanında büyük gelişmeler yaşanacağının da sinyalini veriyor.

Tarih: 27-04-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum